Suriname redt dankzij Hasselbaink de eer op Gold Cup

Suriname heeft de groepsfase van het toernooi om de Gold Cup winnend afgesloten. De zege op Guadeloupe (2-1) was echter niet genoeg om door te stoten naar de kwartfinale.

Na twee groepswedstrijden kon de ploeg van bondscoach Dean Gorré zich al niet meer plaatsen voor de knock-outfase. Zowel van Jamaica als Costa Rica was verloren en die twee concurrenten hadden na twee speelrondes allebei zes punten.

In Houston lukte het Suriname in ieder geval wel de eer te redden in de laatste groepswedstrijd. Beitar Jerusalem-aanvaller Gleofilo Vlijter opende in de veertiende minuut al de score, waarna Suriname wel snel een tegenvaller te verwerken kreeg. Mathias Phaeton zorgde in de twintigste minuut voor de 1-1. Dat Suriname in de periode daarna een steeds groter overwicht kreeg, had onder meer te maken met de rode kaart voor Guadeloupe-speler Kelly Irep na iets minder dan een halfuur.

Met elf tegen tien lukte het Suriname pas in de 79ste minuut om het numerieke overwicht om te zetten in een voorsprong. Nigel Hasselbaink, vorig seizoen in Israël onder contract bij Sakhnin, zorgde voor het winnende doelpunt. De aanvaller dook op het juiste moment op de juiste plek op na een voorzet van Ivenzo Combalius en rondde van dichtbij af: 2-1.

Costa Rica
Groep C bij het Gold Cup-toernooi is gewonnen door Costa Rica. In de laatste groepswedstrijd werd Bryan Ruiz de matchwinner tegen Jamaica (1-0). De voormalige aanvaller van FC Twente en PSV zorgde in de 53ste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd.