Superclásico-soap duurt voort: Boca stapt naar het CAS

Reacties

Boca Juniors blijft de return tegen River Plate in de finale van het toernooi om de Copa Libertadores aanvechten. De Argentijnse club is naar het sporttribunaal CAS gestapt.

Superclásico-soap duurt voort: Boca stapt naar het CAS

Het CAS moet van Boca kijken naar wat er allemaal is misgegaan rondom het tweeluik met River Plate en dan met name de beoogde return in het stadion van River Plate. Voorafgaand aan dat duel werd de spelersbus van Boca aangevallen en raakten meerdere spelers gewond.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL wilde de wedstrijd desondanks door laten gaan. Uiteindelijk weigerden beide teams te spelen, waarna het duel met een dag werd verzet. Wederom weigerde Boca het veld op te gaan. Inmiddels staat de vurige ontmoeting tussen beide aartsrivalen zondag op het programma op neutrale grond, het Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

River Plate en Boca zijn inmiddels in Spanje om zich voor te bereiden op de finalewedstrijd, maar desondanks is Boca naar het CAS gestapt om de wedstrijd aan te vechten. De club is van mening dat het de overwinning van de Copa Libertadores toegeschreven moet krijgen ongeacht het resultaat in de wedstrijd van morgen.

Dat verzoek werd eerder al neergelegd bij de CONMEBOL, maar die organisatie ging niet mee in de wens van Boca. 'We hadden daarna tien dagen om naar het CAS te stappen en hebben dat meteen de eerste dag gedaan', bevestigt een woordvoerder van Boca.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.