Superaanval PSG uiteindelijk ook te sterk voor Tete en Lyon

Kenny Tete en Memphis Depay zijn met Olympique Lyon zondagavond uiteindelijk overstag gegaan tegen Paris Saint-Germain: 2-0. Het sterrenensemble uit de hoofdstad maakte pas in de slotfase het verschil.

Het duel met PSG was de eerste serieuze test voor Lyon dit seizoen. De ploeg van trainer Bruno Genesio bleef in zijn eerste vijf duels ongeslagen, maar trof met de formatie uit Parijs een tegenstander van een ander kaliber. Tete kon zijn borst natmaken voor de persoonlijke duels met de duurste speler ter wereld, terwijl Memphis met Dani Alves ook een grote naam als directe tegenstander had.

PSG, dat in zijn eerste vijf Ligue 1-duels al negentien keer scoorde, nam vanaf de eerste seconden het initiatief in het Parc des Princes. Maar hoeveel de thuisploeg ook aandrong, Lyon gaf niet toe. Typerend was het optreden van Tete, die zich uitstekend staande hield tegenover Neymar (zie onderstaande video's).

Evengoed werd PSG meerdere malen gevaarlijk via Neymar. Eerst poeierde de aanvaller na een rappe counter tegen de vuisten van Lyon-doelman Anthony Lopes, even later dook de goalie een puike vrije trap van de linksbuiten uit de kruising. Aan de andere kant miste de scherpte in de afronding bij Memphis en Mariano Díaz.

Die scherpte was er - zoals zo vaak - wel bij Edinson Cavani. De Uruguayaanse goalgetter zette een kwartier voor tijd de buitenkant van zijn voet tegen een voorzet van Yuri Berchiche en zag zijn inzet via Marcelo in het Lyon-doel belanden. De Spaanse zomeraankoop was twee minuten eerder in de ploeg gekomen voor Layvin Kurzawa en bekroonde zijn invalbeurt met het uitspelen van Tete en een prima assist.

Vijf minuten later kreeg Cavani dé kans om de score uit te breiden. Linksback Ferland Mendy werkte Kylian Mbappé naar de grond met een judoworp en de arbiter wees naar de strafschopstip. Tot frustratie van Neymar eiste Cavani de bal op, maar zijn penalty werd door Lopes erg knap via de lat uit het doel gehouden.

Gesterkt door die knappe redding ging Lyon op zoek naar de gelijkmaker, maar voor die aanvalsdrift kregen de bezoekers in de 86ste minuut het deksel op de neus. Neymar ging ervandoor en stak Mbappé weg. De tiener stuitte nog op Lopes, maar via het been van Jérémy Morel ging de bal er alsnog in: 2-0.

PSG zette daarmee ook zijn zesde competitieduel om in een overwinning en gaat alleen aan kop in Frankrijk. Lyon staat vijfde met zeven punten minder.