Succesvol Groningen breekt opnieuw clubrecord

FC Groningen boekte zaterdag een nuttige overwinning op bezoek bij VVV-Venlo (3-5). Omdat ook de Limburgse ploeg werd verslagen, brak de ploeg van trainer Pieter Huistra een clubrecord. Nog nooit behaalde De Trots van het Noorden zoveel punten na twaalf duels.

Succesvol Groningen breekt opnieuw clubrecord

Na twaalf optredens staat de teller voor Groningen op 24 punten. Alleen FC Twente en NEC Nijmegen slaagden er dit seizoen in de noorderlingen op een nederlaag te trakteren.

Met de fraaie reeks verbetert Groningen de serie van twaalf wedstrijden uit het seizoen 2008/09. Destijds behaalde het elftal 23 punten.

Overigens is de huidige start niet de meest productieve uit de clubhistorie (sinds de oprichting in 1971). Nu de competitie voor een derde achter de rug is, maakten de Groningers 25 treffers. In het eerder gememoreerde seizoen 2008/09 stokte de doelpuntenproductie na twaalf duels op 26 treffers.

Het seizoen 1986/87 staat vooralsnog nog steeds in de Groningen-boeken als het meest productieve. Destijds werden er in twaalf wedstrijden 27 doelpunten gemaakt.

Groningen bezet momenteel de vierde plaats met vier punten achterstand op koploper FC Twente. PSV en Ajax hebben drie punten meer dan de ploeg van Huistra.

Eerder dit seizoen braken de noorderlingen ook al een clubrecord. Na de eerste zes wedstrijden in dit Eredivisieseizoen bezette de ploeg van trainer Pieter Huistra met veertien punten de derde plaats op de ranglijst achter koploper Ajax en nummer twee PSV. Zelden beleefde Groningen op basis van de eerste zes duels een dusdanig succesvolle seizoensopening. (Tim Tempelaars) <br /><br /><br /> <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen