FC Groningen beleeft beste competitiestart ooit

FC Groningen kent een uitstekende competitiestart. Na de eerste zes wedstrijden in dit Eredivisieseizoen bezet de ploeg van trainer Pieter Huistra met veertien punten de derde plaats op de ranglijst achter koploper Ajax en nummer twee PSV.

FC Groningen beleeft beste competitiestart ooit

De seizoensopening van FC Groningen kan zelfs bestempeld worden als de beste competitiestart ooit van de noorderlingen. Weliswaar stond de teller na de eerste zes duels van de jaargang 2006/07 ook op veertien punten, maar in vergelijking met dat seizoen is het huidige doelsaldo beter: +7 om +6 (zie onderstaande graphic).

FC Groningen begon het seizoen met gelijke spelen tegen Ajax (thuis, 2-2) en AZ (uit, 1-1) en boekte vervolgens vier zeges tegen achtereenvolgens De Graafschap (2-1), Willem II (0-3), FC Utrecht (1-0) en afgelopen zaterdag Excelsior (2-0).

De eerstvolgende competitiewedstrijd van FC Groningen is de uitwedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion. Gekeken naar de huidige stand in de Eredivisie mag dat duel met recht een topper genoemd worden. (Ramon Min) <br /><br /><br /> <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen