ADO Den Haag laat Willem II achter zonder punten

Willem II heeft ook de zesde wedstrijd van de competitie verloren. De ploeg van trainer Gert Heerkes ging ondanks een goede start in eigen huis onderuit tegen ADO Den Haag (2-4).

In de vijfde minuut opende Maceo Rigters, voor het eerst in de basis begonnen, de score met een knap schot uit de draai. Willem II en ADO maakten er een waar spektakelstuk van, met kansen over en weer.

Aleksandar Radosavljevic maakte in de 38ste minuut gelijk, de Sloveniër luisterde zijn debuut in de basis op met een doelpunt en kreeg hulp van de mistastende Willem II-doelman Niki Mäenpää.

Kort na rust maakte Frantisek Kubik er 1-2 van, maar aanvoerder Evgeniy Levchenko zorgde er koppend voor dat Willem II snel weer op gelijke hoogte kwam. ADO pakte echter toch nog de overwinning. Tien minuten voor tijd volleerde Kubik zijn tweede binnen en in blessuretijd bepaalde Dmitri Bulykin na een knappe individuele actie de eindstand op 4-2 in het voordeel van ADO.

Willem II staat na zes wedstrijden nog altijd op nul punten en bezet daarmee de achttiende plaats in de Eredivisie. ADO doet het veel beter, met acht punten staat de club uit Den Haag achtste.