FC Groningen vergroot problemen VVV en Van Dijk

De problemen van VVV-Venlo en zijn trainer Jan van Dijk nemen grotere vormen aan. FC Groningen verliet de Koel mede dankzij Tim Matavz met de drie punten (3-5).

FC Groningen vergroot problemen VVV en Van Dijk

De positie van Van Dijk was begin deze week onderwerp van gesprek bij VVV-Venlo. De trainer mocht blijven maar staat er een klein week later niet veel beter op. Op de nederlaag bij Feyenoord volgde een kansloze verliesbeurt op eigen veld tegen FC Groningen.

Tim Matavz was de beul voor de Limburgers. De Sloveense spits had met twee doelpunten een belangrijke bijdrage in tiende nederlaag voor VVV. De ploeg van Van Dijk maakte weliswaar tot twee keer toe een achterstand goed (via Balázs Tóth en Achmed Ahahaoui), maar was na een eigen doelpunt van Ferry de Regt gezien.

Matavz en invaller Koen van der Laak brachten de overwinning in veilige haven voor FC Groningen, dat zich door de zege handhaaft in de subtop van de Eredivisie. VVV-Venlo, dat in de slotfase via Michael Uchebo nog wel op 3-5 kwam, blijft veroordeeld tot de voorlaatste plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen