Succesvol debuut Kongolo, mooie middag voor Janmaat en Zeegelaar

​Terence Kongolo heeft zaterdag een succesvol debuut beleefd voor Huddersfield Town. De huurling van AS Monaco won met The Terriers in de derde ronde van de strijd om de FA Cup, evenals Daryl Janmaat en Marvin Zeegelaar met Watford.

​​​​​​Bolton Wanderers - Huddersfield Town 1-2
In navolging van Virgil van Dijk maakte ook Kongolo de eerste minuten voor zijn nieuwe werkgever. In tegenstelling tot zijn landgenoot beleefde Kongolo geen droomdebuut, maar hij slaagde wel voor zijn vuurdoop. Na een klein half uur was Kongolo zelfs bijna kansrijk voor het vijandelijke doel, maar Aaron Wilbraham verhinderde dat de verdediger vanuit een corner kon binnenwerken.

Dat deed landgenoot Rajiv van La Parra wel na rust. De invaller scoorde uit een hoekschop en zag ploeggenoot Danny Williams de marge een minuut later al verdubbelen met een van richting veranderd schot. In de 64ste minuut werkte Derik Osede volledig vrijstaand de aansluitingstreffer binnen. Huddersfield hield vervolgens stand tegen het Championship-elftal, Kongolo maakte als centrale verdediger de negentig minuten vol.

Watford - Bristol City 3-0
Ook Janmaat en Zeegelaar plaatsten zich voor de vierde ronde van het toernooi. De backs rekenden met Watford eenvoudig af met Bristol City, dat in de strijd om de League Cup nog stuntte door Manchester United uit te schakelen. In Londen kwam de uitploeg voor rust op achterstand door een doelpunt van André Carrillo.

Na de onderbreking bouwde Watford, waar Janmaat en Zeegelaar de hele wedstrijd speelden, de voorsprong uit. Aanvoerder Troy Deeney kopte fraai raak op aangeven van Tom Cleverley en was zelf de aangever bij het slotakkoord van Etienne Capoue.

Coventry City - Stoke City 2-1
Stoke City heeft zich geblameerd in de derde ronde van de strijd om de FA Cup tegen Coventry City. De thuisploeg komt uit in League Two, het vierde niveau van Engeland. In deze competitie bezet Coventry City de vierde plaats. Charlie Adam maakte met een strafschop nog de eerste treffer van Jordan Willis ongedaan. Uiteindelijk was het Jack Grimmer die voor een ongelooflijke stunt zorgde: 2-1. Door de nederlaag lijkt de situatie van manager Mark Hughes onhoudbaar bij The Potters.