Goaltjesdief Agüero legt basis voor bekerzege ongenaakbaar City

Manchester City heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van een plek in de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. Burnley kwam nog op voorsprong in het Etihad Stadium, maar in de tweede helft draaiden The Citizens aan de hand van Sergio Agüero het duel om. Uiteindelijk werd het 4-1.

Manager Pep Guardiola stuurde in het bekerduel een aardig sterk elftal het veld in. Kevin De Bruyne zat op de bank, maar David Silva en meer sterren stonden in de basis. Ook had de oefenmeester van City een plek ingeruimd voor Oleksandr Zinchenko. De ex-PSV'er startte als linksachter en trof in een andere ex-Eredivisionist zijn directe tegenstander. Jóhann Berg Gudmundsson (voormalig AZ) trad aan namens Burnley.

City ging agressief van start, al kwam de thuisploeg niet verder dan slechts dreiging via de linkerkant en standaardsituaties. Aan de overkant was het vervolgens na een klein halfuur raak. Burnley-goalie Nick Pope gaf een lange bal, spits Sam Vokes toucheerde, waarna John Stones mistastte in het uitverdedigen. Ashley Barnes ging ervandoor en schoot met een fraaie dropkick de verrassende 0-1 tegen de touwen. Dit bleek ook de ruststand.

Het schot waarmee Ashley Barnes Burnley op voorsprong schoot.

Na de thee verhoogde City zijn versnelling en kwam het na een klein uur op gelijke hoogte én voorsprong. Agüero was hoofdverantwoordelijk voor de ommekeer. Ilkay Gündogan nam een listige, snelle vrije trap, die succesvol werd afgerond door de Argentijn. Een minuut later scoorde de aanvalsleider opnieuw: 2-1. Het was zijn elfde goal in acht FA Cup-wedstrijden in het Etihad Stadium.

City ging door met aanvallen en kreeg via Leroy Sané dé kans om de score te vergroten. De Duitse vleugelaanvaller was in kansrijke positie echter onzuiver en zag zijn schot over vliegen. Twintig minuten voor tijd was Sané wél trefzeker. De ex-speler van Schalke 04 brak na een knappe aanname door aan de linkerkant en verschalkte Pope: 3-1.

Sané was met een doelpunt en assist medeverantwoordelijk voor de bekerzege van Manchester City.

Guardiola bracht De Bruyne in het veld en tien minuten voor tijd stond de Belg aan de basis van de laatste treffer van de middag. De middenvelder stak Sané weg in de diepte, Pope kwam ongelukkig uit, waarna invaller Bernardo Silva op aangeven van de City-linksbuiten voor de 4-1 aantekende.

Dit was ook de eindstand, waardoor Manchester City doorbekert naar de vierde ronde van de FA Cup. Dinsdag wacht alweer de halve finale in het League Cup-toernooi. Dan komt Championship-club Bristol City op bezoek in Manchester. Bristol schakelde in de vorige ronde City-aartsrivaal Manchester United uit (2-1).