Succesploeg Leverkusen weer aan kop in Duitsland

Reacties

Bayer Leverkusen is weer koploper in de Duitse Bundesliga. Zondag werd SC Freiburg in eigen huis nipt verslagen.

Succesploeg Leverkusen weer aan kop in Duitsland
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

De mannen van succescoach Xabi Alonso wisten dat een overwinning zou volstaan om Bayern München weer af te lossen als lijstaanvoerder. In de 36ste minuut werd de eerste stap daartoe gezet. En hoe. Florian Wirtz baande zich al dribbelend een weg door het Freiburg-zestienmetergebied. Nicolas Höfler zat de Duitse technicus continu op de hielen, maar kon de slalom niet volgen. De afronding die volgde was fraai: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een uur kwam Leverkusen wat gelukkig op 2-0. Een schot van Jonas Hofmann kwam terug via de paal en stuiterde via Freiburg-doelman Noah Atubolu het doel in. Aan de goal ging opnieuw een prima actie van Wirtz vooraf.

In de slotfase werd het nog wel spannend, terwijl Leverkusen daarvoor heer en meester was. Manuel Gulde kopte raak uit een vrije trap van Vincenzo Grifo. Tot de gelijkmaker kwam het tot opluchting van Alonso niet meer.

Zo krijgt het successeizoen van Leverkusen een vervolg. In de competitie werd in de eerste negen duels acht keer gewonnen. Alleen tegen rivaal Bayern werd het 2-2. Ook het eerste bekerduel en de drie optredens in de Europa League werden al in een zege omgezet.

Enkelvoudig Oranje-international Jeremie Frimpong, dit seizoen al goed voor vijf goals en zes assists, scoorde zondag ondanks een kans in de tweede helft niet. Wel kreeg hij een assist op zijn naam omdat hij de bal meegaf aan Wirtz bij de 1-0. Frimpong werd na 85 minuten vervangen bij Leverkusen. Bij Freiburg kon Ritsu Doan, voormalig FC Groningen en PSV, de nederlaag ook niet voorkomen.

Met de zege heeft Leverkusen enkele clubrecords scherper gesteld. Xabi Alonso was de eerste coach die acht officiële duels op rij won en nog nooit scoorde de ploeg zo vaak (27 keer) in de eerste negen competitieduels.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer SC Freiburg
Meer over SC Freiburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.