Subtopper Southampton ziet Walcott voor het eerst sinds december 2005 weer scoren

Reacties

Southampton is er niet in geslaagd om te klimmen naar de derde plaats in de Premier League. Een bijzondere goal van Theo Walcott was niet voldoende voor de overwinning bij Wolverhampton Wanderers, dat zich terugknokte.

Subtopper Southampton ziet Walcott voor het eerst sinds december 2005 weer scoren
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Southampton
Southampton

Het verhaal van Southampton is bijzonder. Op 25 oktober 2019 (iets meer dan een jaar geleden) verloor de ploeg van manager Ralph Hasenhüttl thuis nog met 0-9 (!) van Leicester City. Door die grootste thuisnederlaag in de geschiedenis van het Engelse voetbal zakte Southampton tot onder de degradatiestreep.

Het contrast met nu kan haast niet groter zijn. Hasenhüttl werd na de 0-9 niet op straat gezet, maar kreeg de kans om het om te draaien en dééd dat ook. Southampton eindigde vorig seizoen onder hem knap als elfde en begon maandag als nummer vijf van Engeland aan het duel bij Wolves. Sterker nog: de ploeg leek te gaan stijgen naar de derde positie, achter erkende topclubs Tottenham Hotspur en Liverpool. In de 58ste minuut zag Ché Adams zijn voorzet geblokt worden, maar in de herkansing vond hij bij de tweede paal de geheel vrijstaande Walcott: 0-1.

Dat was een mooi moment voor de 31-jarige aanvaller, die werd opgeleid door Southampton en na periodes bij Arsenal (2006-2018) en Everton (2018-2020) deze zomer terugkeerde in de armen van zijn jeugdliefde. De intikker betekende zijn eerste goal voor The Saints sinds 11 december 2005, toen hij als zestienjarig wonderkind de enige goal maakte tijdens de 1-0 zege op Luton Town, op het tweede niveau.

Destijds was hij dus eigenhandig goed voor de overwinning, maar dat was maandag niet het geval. Een kwartier voor tijd schoot Raúl Jiménez de bal tegen de paal, maar de rebound was een prooi voor de inlopende Pedro Neto: 1-1. Zodoende stijgt Southampton niet naar de CL-plaatsen, maar het doet nog altijd knap mee in de top van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.