Subliem Napoli maakt zich op voor weken van de waarheid

Reacties

Napoli heeft maandagavond met een eenvoudige zege op Cagliari (0-5) de druk weer bij Juventus gelegd. De formatie uit Napels staat nu vier punten los ten opzichte van De Oude Dame, maar Juve heeft nog een duel tegoed doordat de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo zondag werd afgelast wegens hevige sneeuwval.

Subliem Napoli maakt zich op voor weken van de waarheid

Napoli is in de jacht op de eerste Scudetto sinds 1990 bezig aan een ijzersterke reeks in de Serie A. Tegen Cagliari boekte de formatie van trainer Maurizio Sarri alweer de tiende competitiezege op rij. Binnen het half uur nam Napoli de leiding tegen Cagliari. Na een lage voorzet van Allan schoof José Callejón beheerst binnen in de verre hoek.

Napoli zocht de kleedkamer helemaal met een lekker gevoel op doordat Dries Mertens vlak voor rust de marge verdubbelde. De ex-PSV'er tikte binnen bij de eerste paal na een strakke voorzet van rechtsback Elseid Hysaj. Voor Mertens betekende dit alweer zijn zestiende treffer in het huidige Serie A-seizoen. Geen enkele Belg in de topvijfcompetities van Europa vindt dit seizoen zo gemakkelijk het net als de kleine aanvaller.

Ook na de pauze onderstreepte Napoli een maatje te groot te zijn voor de club uit de hoofdstad van het eiland Sardinië. De derde treffer kwam op naam van Marek Hamsik. De Slowaakse aanvoerder schoot fraai raak in de bovenhoek na een assist van Lorenzo Insigne. Even later was de Italiaanse aangever zelf trefzeker. Na een handsbal van Leandro Castán in het zestienmetergebied benutte de linksbuiten de strafschop feilloos. Mário Rui zette met een fraaie vrije trap de eindstand op het scorebord: 0-5.

Door de klinkende zege in de Sardegna Arena staat Napoli met een voorsprong van vier punten aan kop van de Serie A. Voor Napoli staan er cruciale weken voor de deur. Eerst komt AS Roma op bezoek en dan wacht het uitduel met Internazionale. Ook Juventus heeft met de aankomende wedstrijd tegen Lazio geen gemakkelijk programma. Op zondag 22 april staat in Turijn de ultieme topper tussen Juventus en Napoli op de rol.

De topvijf van de Serie A. Juventus heeft ten opzichte van de andere ploegen nog een duel tegoed.
De topvijf van de Serie A. Juventus heeft ten opzichte van de andere ploegen nog een duel tegoed.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.