Napoli geeft opnieuw geen kik en neemt koppositie over van Juve

Reacties

Napoli heeft zondag na een overwinning op SPAL (1-0) de koppositie in de Serie A weer overgenomen van Juventus. Het was alweer de negende competitiezege op rij voor de formatie van trainer Maurizio Sarri.

Napoli geeft opnieuw geen kik en neemt koppositie over van Juve

Nadat aan het begin van het seizoen meerdere clubs een kans leken te maken op de scudetto gaat het inmiddels al een tijdje tussen twee ploegen: Juventus en Napoli. De Oude Dame won eerder op de dag in de stadsderby van Torino (0-1) waardoor de formatie uit Napels weer aan zet was. Voor Juventus was het overigens ook de negende competitiezege op rij.

Napoli had tegen SPAL slechts zes minuten nodig om de ban te breken. José Callejón gaf de bal mee aan Allan, die vervolgens beheerst binnenschoof in de korte hoek. Het was alweer het vierde doelpunt van de Braziliaan dit seizoen. Dit is een record voor de middenvelder in een Serie A-jaargang.

In de loop van de tweede helft leek Napoli de marge te vergroten tegen SPAL. Na een voorzet van Allan kopte Marek Hamsik binnen, maar het feestje ging na ingrijpen van de videoscheids niet door vanwege buitenspel. Napoli trok de nipte zege uiteindelijk over de streep.

Door de overwinning staat Napoli weer één punt boven Juventus. Donderdag gaat de formatie uit Napels in het Europa League-toernooi op bezoek bij RB Leipzig, waar het hoopt een 1-3 nederlaag weg te poetsen. Maandag 26 februari wacht een competitieduel met Cagliari. Hierna volgen er twee belangrijke wedstrijden tegen AS Roma en Internazionale.

Overige uitslagen:
Benevento - Crotone 3-2
Bologna - Sassuolo 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.