Suarez zorgt weer voor opwinding op Anfield

Een clubrecord bleek te hoog gegrepen voor Luis Suarez, maar de spits van Liverpool zorgde wel weer voor discussie na zijn optreden tegen Aston Villa, dat The Reds uiteindelijke twee dure verliespunten kostte (2-2).

Op voorhand waren alle ogen gericht op Suarez, die met een treffer tegen Aston Villa geschiedenis zou schrijven op Anfield met een aanhoudende reeks doelpunten. Het kwam er niet van. De Uruguayaan vestigde de aandacht op zich op een andere manier.

In de 53ste minuut liet Suarez een kant van zichzelf zien die in Engeland wordt verafschuwd maar die Liverpool wel de 2-2 opleverde. Want Steven Gerrard mocht aanleggen vanaf elf meter na een slimme duikeling van de spits. Keeper Brad Guzan hield zich in, maar na de valpartij van de Uruguayaan wees de scheidsrechter Jon Moss wel naar de stip.

Daarmee leverde Suarez een bijdrage aan de succesvolle inhaalrace van Liverpool, die noodzakelijk was geweest na een sterke eerste helft van Aston Villa. De ploeg van manager Paul Lambert, die Ron Vlaar en Leandro Bacuna een basisplaats had gegeven, nam op Anfield een 0-2 voorsprong.

El Ahmadi
Die bijzondere marge – Liverpool had de voorgaande thuisduels in totaal slechts zes treffers geïncasseerd - was allerminst geflatteerd. Want Aston Villa was op Anfield de bovenliggende partij. Met de voormalige Feyenoorder Karim El Ahamdi als inspirator brachten de gasten Liverpool in verlegenheid.

Gabriel Agbonlahor was met twee assists belangrijk voor de ploeg van Lambert. Andreas Weimann en Christian Benteke profiteerden van het voorbereidende werk van de Engelse aanvaller, waarbij de laatste ook dank verschuldigd was aan Simon Mignolet. De Liverpool-doelman ging bij de 0-2 de mist in.

Maar Liverpool zocht toch de kleedkamer op met een goed gevoel dankzij Daniel Sturridge, die op slag van rust de marge verkleinde na een fraai hakje van Jordan Henderson. In de 53ste minuut was de inhaalrace compleet, met dank aan de duikeling van Suarez.

Ondanks de groeiende druk van Liverpool bleef het bij 2-2. Ook Suarez bleef droog staan en daardoor bleef hij steken op acht opeenvolgende thuiswedstrijden in de Premier League, waarin hij scoorde. Met een doelpunt tegen Villa had de oud-Ajacied zich een clubrecord eigen gemaakt.

Door het gelijkspel verloor Liverpool terrein op Manchester City en Arsenal, die eerder op de dag wel hun wedstrijden wonnen. Aston Villa blijft middenmoter in de Premier League.