Suárez wil niet stoppen bij Ajax, Touré voelt zich zestien

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Suárez wil niet stoppen bij Ajax, Touré voelt zich zestien

'Ik hoop dat ik mijn carrière kan beëindigen bij Barça.'
Misschien een baalmoment voor Ajax-fans, maar vlak voordat hij de Gouden Schoen voor Europees topscorer 2015/16 in ontvangst neemt, krijgt Luis Suárez een microfoon in handen en spreekt hij zijn wens uit.

Haris Medunjanin keert donderdag als speler van Maccabi Tel Aviv terug bij AZ, de club waar hij zijn profcarrière begon. Om 21.05 uur trappen de teams af in Alkmaar voor het Europa League-duel. Maccabi zette alvast een camera op Medunjanin in aanloop naar de wedstrijd.

'Je gunt het een voormalig teamgenoot nooit om zo'n fout te maken. Hij heeft hier gespeeld en heeft veel voor het team betekend. Ik had medelijden met hem.'
Barcelona-middenvelder Sergio Busquets heeft mededogen met zijn voormalige ploeggenoot Claudio Bravo, die woensdag bij zijn terugkeer in Camp Nou als keeper van Manchester City een rode kaart pakte door een schot van Luis Suárez buiten het strafschopgebied met zijn handen te keren. (Marca)

'Bij Barcelona beleefde ik moeilijke tijden door blessures. Iedere dag kwam ik huilend thuis, maar het was wat het was. Ik moest blijven vechten.'
Rechtsback Douglas is door Barcelona verhuurd aan Sporting Gijón. De Braziliaan kijkt niet met een gelukkig gevoel terug op zijn periode bij de Catalanen tot nu toe. (Marca)

Slechts 76 personen kunnen vrijdag de wedstrijd tussen de nummer zestien en twaalf van de Jupiler League bijwonen. Door de straf die De Graafschap opgelegd kreeg door de KNVB naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in mei, transformeert de altijd zo sfeervolle Vijverberg in een spookstadion. Beide clubs mogen vrijdag 38 gelukkigen meenemen naar de wedstrijd. Dit zijn spelers, trainers, begeleiders, journalisten, EHBO'ers, de omroepster en een paar clubmensen. Dan zijn er nog enkele plekken te vergeven voor de echte bofkonten.

'Ik ben 35 en ik maak nog steeds fouten van een zestienjarige.'
Celtic-verdediger Kolo Touré is hard voor zichzelf nadat hij woensdag bij beide doelpunten van Borussia Mönchengladbach in het Champions League-duel (0-2 verlies) betrokken was. (BT Sport)

Robin van Persie keert donderdagavond met Fenerbahçe terug in Manchester, waar hij drie jaar onder contract stond, en schoof daarom naast Dick Advocaat aan voor de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel. De ex-Feyenoorder kreeg naast een stortvloed aan vragen over zijn terugkeer ook het verzoek om zijn trainer nog een vraag te stellen. Die gelegenheid om de journalist uit te hangen liet Van Persie niet liggen. 'Sta ik in de basis morgen?' vroeg de Nederlander grappend. Advocaat kon er om lachen, maar liet de vraag onbeantwoord.

• Voor Manchester United was het naderende weerzien met Van Persie een goede reden om zijn hoogtepunten bij The Red Devils nog eens op een rijtje te zetten. Het levert mooie beelden op.

• SC Heerenveen heeft met 'Samba Sam' Larsson en Arber Zeneli twee flitsende vleugelspelers met een flinke trucendoos in de selectie. Ook controleur Stijn Schaars blijkt echter over zo'n trucendoos te beschikken. De verdedigende middenvelder speelt de bal op de training van de Friezen als Ronaldinho in zijn beste dagen door de benen van ploeggenoot Yuki Kobayashi door.

'Het werd 3-1, 3-2 en zelfs 3-3. Ik dacht op de reservebank echt dat ik gek werd. Na de 3-3 ben ik zonder enig signaal van de technische staf meteen gaan warmlopen en heb ik ook heel snel mijn trainingsjack uitgetrokken. Gelukkig dacht Fred Rutten er ook zo over'
Elvis Manu blikt in het AD terug op zijn heldenrol tegen Zorya Luhansk in 2014. De aanvaller kwam in het duel in de voorronde van de Europa League in de 84ste minuut in het veld om de Rotterdammers in blessuretijd naar de overwinning te schieten en de Kuip te laten ontploffen.

Borussia Mönchengladbach ging woensdag in de Champions League op bezoek bij Celtic. De wedstrijd werd uiteraard uitgezonden in de Schotse pub, al had het personeel wel wat moeite met het schrijven van de Duitse clubnaam. Uiteindelijk koos men voor de makkelijke weg: 'Een Duits team'. De Duitsers konden er zelf wel om lachen en besloten hun Twitter-naam er op aan te passen.

• Pep Guardiola keerde woensdag terug in Camp Nou met zijn nieuwe club Manchester City en had hoge verwachtingen van het treffen met zijn oude liefde Barcelona. De Spanjaard investeerde in de zomer flink in zijn selectie en had goede moed om de Catalanen het vuur aan de schenen te leggen. Dat was echter buiten zijn oude pupil Lionel Messi gerekend. De Argentijn speelde niet eens zijn beste wedstrijd maar na negentig minuten stond zijn naam toch drie keer op het scorebord. Er werd dan ook een passende foto van hem gemaakt.

• Vandaag is de verjaardag van niemand minder dan Claudio Ranieri. De manager die vorig seizoen geschiedenis schreef door Leicester City kampioen van de Premier League te maken, viert zijn 65ste verjaring. Zijn cadeautje kreeg hij dinsdag al, toen zijn ploeg ook het derde Champions League-duel wist te winnen van FC Kopenhagen. Kwalificatie voor de knock-outfase is daarmee al bijna zeker. Gefeliciteerd, Claudio.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.