Suarez tilt productie dit seizoen naar ongekend niveau

In Nederland wisten we het al, maar na de achtste finale tussen Uruguay en Zuid-Korea (2-1) van zaterdag was ook de rest van de wereld getuige van het scorend vermogen van Luis Suarez. De 23-jarige Uruguayaanse aanvaller nam beide doelpunten voor zijn rekening en voerde zijn toch al imposante totaal van dit seizoen verder op.

Suarez tilt productie dit seizoen naar ongekend niveau

Suarez maakte deze voetbaljaargang voor club en land al 55 doelpunten in zestig officiële wedstrijden, een ongekend moyenne van 0,92. Namens Ajax kwam de spits tot 49 goals in 48 duels en voor zijn nationale ploeg voegde hij daar zes treffers in twaalf interlands aan toe.

Suarez voert nu samen met zes andere spelers de voorlopige topscorerslijst van het WK in Zuid-Afrika aan. Net als ploeggenoot Diego Forlán, de Amerikaan Landon Donovan, de Argentijn Gonzalo Higuaín, de Spanjaard David Villa, de Ghanees Asamoah Gyan en de Slowaak Robert Vittek heeft de aanvaller nu drie keer gescoord.

Suarez voerde zijn aantal interlandgoals tegen Zuid-Korea op naar dertien in 34 wedstrijden. Hij is na aanvallers Sebastián Abreu (26 goals in 57 interlands) en Diego Forlán (26 goals in 66 interlands) de productiefste speler in de WK-selectie van bondscoach Oscar Tabárez. <br /><br /><br /> <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen