Suárez schiet Messi-loos Inter Miami te hulp met flitsende invalbeurt

Luis Suárez heeft Inter Miami zaterdag aan een overwinning geholpen op DC United. De voormalig spits van FC Groningen en Ajax kwam in de tweede helft in het veld en scoorde twee keer voor de bezoekers, bij wie Lionel Messi ontbrak.

© MLS
DC United
DC United
1 - 3
Inter Miami
Inter Miami

Inter Miami-trainer Gerardo Martino kon vanwege fysiek ongemak geen beroep doen op Messi, die twee dagen geleden nog scoorde tegen Nashville SC in de CONCACAF Champions Cup (3-1 zege) en toen kort na de pauze uitviel. Suárez, ook trefzeker tegen Nashville, startte zaterdag net als Jordi Alba op de bank tegen DC United, maar beide ex-spelers van Barcelona maakten gedurende de tweede helft hun entree.

Vanaf de bank zag Suárez hoe DC United na een klein kwartier op voorsprong kwam via Jared Stroud, op aangeven van voormalig Eredivisionist Mateusz Klich. De Ecuadoriaan Leonardo Campana zorgde voor de rust voor de gelijkmaker. Op aangeven van Campana maakte Suárez na 72 minuten zijn eerste treffer van de wedstrijd. De Uruguayaan tikte de bal tien minuten na zijn invalbeurt simpel binnen.

Kort voor tijd schoot Suárez ook de 1-3 binnen. Na wat gefrommel in het strafschopgebied wilde de spits keeper Alex Bono verschalken met een geplaatste inzet richting de kruising. De Amerikaan bokste de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Het doelpunt kwam wel op naam van Suárez. De 37-jarige aanvaller staat daardoor na zeven officiële duels voor Inter Miami zes goals. DC United eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Pedro Santos. Inter Miami komt door de zege weer aan kop in de Eastern Conference van de MLS.