Waarom Nick Marsman gemengde gevoelens overhield aan Messi-mania

Reacties

De laatste Nederlander die ploeggenoot van Lionel Messi was, is Nick Marsman. Maar samen een officiële wedstrijd spelen, kwam er na een bijzondere wending niet van.

Waarom Nick Marsman gemengde gevoelens overhield aan Messi-mania
© Pro Shots

Marsman stond al klaar. Nadat Messi hun ploeg Inter Miami de Leagues Cup bezorgd had, gingen ze spontaan op de foto met elkaar. Althans, zo leek het. 'We stonden daar allemaal in een rijtje te wachten om één voor één met Messi op de foto te gaan', vertelt Marsman ruim een half jaar later op het trainingscomplex van ADO. 'Toen hij de Ballon d'Or won gebeurde dat opnieuw. Ach, dat valt ook wel te begrijpen, toch?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Achter de glimlach van Marsman gaat ook verdriet schuil. Want zijn droom om met de Argentijnse ster samen te spelen spatte al snel uit elkaar. Vlak voor Messi's debuut kreeg de Nederlandse keeper te horen dat er ruimte gemaakt moest worden in het salarisbudget, omdat ook diens oude ploeggenoten Sergio Busquets en Jordi Alba naar Miami wilden komen. Marsman was de pineut en kon geen wedstrijden meer spelen.

De 33-jarige doelman vocht het besluit niet aan, ook al was het gebaseerd op een nieuwe regel die zonder goedkeuring van de spelersvakbond was ingevoerd. 'Ik had daar nog wel een rechtszaak van kunnen maken. Maar goed, de club zat net met Messi, ze wonnen de Leagues Cup, het was één grote Messi-hype. Wie is dan Nick Marsman om daar een stokje voor te steken?'

Op VI PRO vertelt Marsman meer over Messi: over zijn aankomst, de eerste ontmoeting en eerste training waarop ze één op één met elkaar aan de slag gingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Inter Miami
Meer over Inter Miami
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer MLS
Meer over MLS
Meer N. Marsman
Meer over N. Marsman
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.