Messi verslaat LeBron als best verkopende sporter, CR7 beduidend lager

Reacties

Lionel Messi is sinds kort de atleet waar merken het makkelijkst mee kunnen verkopen, zo blijkt uit een lijst met de vijftig most marketable athletes. De Argentijn laat runner-up LeBron James achter zich.

Messi verslaat LeBron als best verkopende sporter, CR7 beduidend lager
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De lijst die Sportspro heeft samengesteld behoeft wat uitleg. Het medium houdt zich bezig met alles wat sport aan het bedrijfsleven toevoegt. Daar hoort ook het vermarkten van individuele sporters bij. De vijftig topsporters die het best kunnen worden ingezet voor marketingdoeleinden, zijn nu samengenomen in een lijst van best naar slechtst.

De aanvoerder van de huidige lijst blijkt nu Messi te zijn. Dat is in tegenstelling tot de vorige lijst, waarin James nog voor hem in de pikorde stond. De Argentijn heeft het basketbalfenomeen nu ingehaald. Dat komt vooral door de impact die Messi in Amerika heeft gemaakt met zijn transfer naar Inter Miami.

In totaal staan er 22 voetballers op de lijst. Daarvan zijn er acht vrouw, met Alex Morgan als hoogst genoteerde. De vrouwelijke Amerikaanse ster volgt op plek drie achter Messi en James. De overige veertien voetballers zijn mannen. Cristiano Ronaldo, de rivaal van Messi, vinden we terug op de plek 27. Klik hier om de volledige lijst te bekijken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.