Suárez mist Nederland, Primera División live op Facebook

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Suárez mist Nederland, Primera División live op Facebook

'Iedereen die hem bekritiseert, is niet goed bij zijn hoofd, want Paulo Dybala is de nieuwe Lionel Messi. Hij is honderdvijftig miljoen euro waard.'
• Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini spreekt nog altijd met veel bewondering over Paulo Dybala, die in 2015 Palermo verruilde voor Juventus. Vrijdagavond staat Dybala met De Oude Dame tegenover de club waar hij doorbrak. (Tuttosport)

'Nu snap ik waarom je bent vertrokken naar China!'
• AS Roma-directeur Umberto Gandini is nog altijd met zijn hoofd in de wolken nadat zijn club donderdag een indrukwekkende zege boekte op Villarreal (0-4). Daarom richt hij op Twitter het woord tot Alexandre Pato, die net op tijd 'vluchtte' naar China.

• Een bijzondere service van de Primera División: de competitie gaat elke vrijdag een wedstrijd uit de competitie live uitzenden op Facebook. Het eerste duel dat via het sociale medium te bekijken is, gaat tussen Granada en Real Betis.

'Ja, ik mis Nederland. Als je begint te spelen in Europa, dan is dat het beste land om in te wonen. De mensen zijn daar ongelofelijk. Ze hebben me erg goed geholpen en Amsterdam is een erg mooie stad. In het voetbal weet je nooit hoe het loopt. Als ik terugkeer bij Ajax wil ik het team echt kunnen helpen. Dan moet je niet 35 of 36 jaar zijn.'
Luis Suárez spreekt nog altijd met veel warmte en weemoed over zijn periode in Nederland. De spits van Barcelona sluit een comeback in Amsterdam dan ook niet uit. (RTL Boulevard)

'Ik breng zaterdag tegen Millwall tien wijzigingen aan in mijn basiselftal. Als we winnen heb ik het goed gedaan. Bij een nederlaag zal ik als manager mijn volledige verantwoordelijkheid nemen.'
•  Manager Claudio Ranieri van regerend landskampioen Leicester City wil zich vooral richten op de Premier League en stelt zaterdag een B-team op in het FA Cup-duel met Millwall. Hij bestempelt zijn geplaagde ploeg tegenover Britse media dan ook als de underdog tegen de club uit de League One. Het zal ongetwijfeld meespelen dat woensdag Sevilla wacht in de Champions League. (Sky Sports)

• Real Madrid besloot woensdagavond nog wat extra zout in de wonden te strooien van rivaal Barcelona. De Koninklijke liet vlak voor het eigen Champions League-duel met Napoli op het grote scherm beelden zien van de nederlaag die de Catalanen een dag eerder leden tegen Paris Saint-Germain (4-0). Cristiano Ronaldo had zo wat extra vertier tijdens zijn warming-up.

Burnley vindt het de hoogste tijd om een groepje oudere supporters in het zonnetje te zetten. Zaterdag, voorafgaand aan het FA Cup-duel met Lincoln, komen fans van tussen de 69 en 85 jaar het veld oplopen met de spelers. Zij vervangen eenmalig de jongere supporters van de club. 'Met dit gebaar willen we ze bedanken voor alle steun die ze in hun leven hebben gegeven aan de club', verklaart directeur Neil Hart op de clubsite.

• Fans van Barcelona denken na de pijnlijke nederlaag tegen Paris Saint-Germain van dinsdag graag terug aan betere tijden. Vandaag is daar de ideale dag voor. Het is precies 43 jaar geleden dat FC Barcelona zich voor het eerst in veertien jaar weer kampioen van Spanje mocht noemen.

'Mesut wordt na elke nederlaag van Arsenal neergezet als zondebok. Puur omdat hij de speler is die het meeste geld opstrijkt. Het is niet eerlijk om hem elke keer verantwoordelijk te houden.'
Erkut Sogut, de zaakwaarnemer van Mesut Özil, heeft geen goed woord over voor de Britse media. Hij stelt tegen de BBC dat de middenvelder ten onrechte wordt bekritiseerd na de pijnlijke 5-1 nederlaag van woensdag tegen Bayern München in de Champions League.

• Voor de familie Pogba kwam donderdagavond een droom uit: twee broertjes Paul (Manchester United) en Florentin (Saint-Étienne) die tegen elkaar voetballen. Een uitgelezen mogelijkheid om het familiealbum uit te breiden met een leuk kiekje.

BLESSED #lapogbance tag your family, spread the love

Een bericht gedeeld door Paul Labile Pogba (@paulpogba) op

• De 15-jarige Nick Weegink uit Hengelo knijpt zichzelf deze dagen regelmatig in zijn arm. De doelman mag op stage bij Tottenham Hotspur, meldt Tubantia. Maandag zit Weegink al in het vliegtuig naar Londen. 'Zonder mijn ouders, want ze willen dat je focus honderd procent op voetbal ligt. Maar dit is onwijs gaaf en nog een beetje onwerkelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.