Suarez goud waard, De Vries moet vijf keer vissen

De vierde ronde van het League Cup-toernooi zorgde voor veel spektakel. Zo kreeg Royston Drenthe rood tegen Chelsea, terwijl Dorus de Vries niet was opgewassen tegen Manchester City.

Wolverhampton Wanderers - Manchester City 2-5Dorus de Vries stond onder de lat bij Wolverhampton Wanderers, dat na ruim een kwartier op voorsprong kwam via Nenad Milijas. Maar in de laatste tien minuten voor rust ging het helemaal mis tegen Manchester City, dat zondag stuntte door Manchester United in eigen huis met 6-1 te verslaan. Adam Johnson, Samir Nasri en Edin Dzeko maakten er binnen drie minuten 1-3 van.

In de tweede helft ging Man City veder waar het gebleven was en de jonge Luca Scapuzzi maakte via De Vries 4-1 en Dzeko zorgde met zijn tweede van de avond voor de vijfde treffer namens The Citizens. Jamie O'Hara maakte er nog wel 2-5 van, maar daar bleef het bij.

Everton - Chelsea 1-2 (na verlenging)Met Royston Drenthe en John Heitinga in de basis trad Everton aan tegen Chelsea, waar voormalig Eredivisiespelers Alex en Salomon Kalou een basisplaats hadden. Die laatste opende in de 38ste minuut op aangeven van Ryan Bertrand de score, maar na een klein uur moesten de bezoekers met tien man verder na een rode kaart voor Ross Turnbull.

Louis Saha maakte zeven minuten voor tijd gelijk en dwong daarmee een verlenging af. Daarin kreeg ook Drenthe rood en pakte Chelsea de overwinning door een doelpunt van Daniel Sturridge.

Stoke City - Liverpool 1-2Liverpool heeft het aan Luis Suarez te danken dat het de vijfde ronde van het League Cup-toernooi bereikte. De voormalig Ajax-aanvaller boog eigenhandig een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege. De thuisclub kwam kort voor rust op voorsprong door een rake kopbal van Kenwyne Jones uit een hoekschop van Jon Walters.

In de 54ste minuut poortte Suarez eerst tegenstander Ryan Shotton, waarna hij schitterend de gelijkmaker langs Thomas Sorensen krulde. Vijf minuten voor tijd kopte hij bij de tweede paal een voorzet van Jordan Henderson binnen, waardoor hij Liverpool de zege schonk.

Blackburn Rovers - Newcastle United 4-3 (na verlenging)De wedstrijd tussen Blackburn Rovers en Newcastle United, waar Tim Krul de hele wedstrijd speelde, was de meest krankzinnige in de vierde ronde van de strijd om de League Cup. Tot de tweede minuut van de blessuretijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub, die met 2-0 leidde.

Maar via Danny Guthrie en Yohan Cabaye werd het nog 2-2, waardoor er een verlening kwam. Beide ploegen scoorden in de eerste helft van de extra tijd en leken af te stevenen op een strafschoppenserie, maar Gaël Givet kopte in de 120ste minuut de 4-3 binnen. Foto: VI Images