Suárez en invaller Messi helpen Barcelona aan krankzinnige comeback

Reacties

Barcelona leek dinsdag in een spektakelstuk op weg naar een vrij kansloze nederlaag, maar dankzij een krankzinnige slotfase hield het aan het uitduel met Villarreal tóch een punt over. Luis Suárez en invaller Lionel Messi waren maar weer eens goud waard voor de Catalanen.

Suárez en invaller Messi helpen Barcelona aan krankzinnige comeback
Villarreal
Villarreal
4 - 4
Barcelona
Barcelona

La Liga-koploper Barcelona begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat achtervolger Atlético tot op zeven punten was genaderd (zie onder) en kende een droomstart. Al na een kwartier stond het namelijk 0-2. Na een goede steekpass van Suárez kon Malcom alleen door. De jonge Braziliaan ging niet voor eigen succes, maar gunde de goal aan landgenoot Philippe Coutinho. Kort daarna knikte Malcom zelf raak, na een afgemeten voorzet van Arturo Vidal duwde hij de bal met het hoofd tegendraads in de verre hoek.

Voor de 22-jarige aanvaller betekende het allemaal een volgende stap in zijn ontwikkeling. Hij was afgelopen zomer de hoofdrolspeler in een enorme transfersoap. Hij leek van Girondins Bordeaux op weg naar AS Roma, maar na de interesse van Barcelona verbrak hij dat akkoord en trok hij naar Catalonië. Daar kon hij zijn transfersom van 41 miljoen euro lange tijd echter niet waarmaken en hij werd volgens Engelse media aangeboden bij tal van Premier League-clubs: Barça zou hem willen lozen.

Langzaam maar zeker lijkt Malcom echter zijn draai te vinden. Begin februari was hij al de uitblinker tijdens het Copa del Rey-duel met Real Madrid (1-1), ook nu pakte hij de spotlights. Dat bracht Barcelona echter nog niet in rustig vaarwater. Naast Messi zaten ook sterkhouders als Gerard Piqué en Ivan Rakitic op de bank, zonder die vedettes raakte de grootmacht de grip op de wedstrijd kwijt. Villarreal stuitte een keer of drie op doelman Marc-André Ter Stegen én scoorde ook twee keer.

Halverwege de eerste helft maakte talent en uitblinker Samuel Chukwueze de aansluitingstreffer, kort na rust zorgde Karl Toko Ekambi voor de 2-2. Die gelijkmaker was voor Barcelona-trainer Ernesto Valverde het sein om Messi bij zich te roepen: de Argentijn moest invallen om de kastanjes uit het vuur te halen. Maar zo'n twee minuten later stond Barcelona juist op achterstand. Vicente Iborra ontsnapte aan buitenspel en stiftte de 3-2 behendig binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de fase die volgde leek Barça het zelfs helemaal weg te geven. Villarreal kreeg kans na kans op de beslissende vierde goal. Zo leed Sergio Busquets knullig balverlies, waarna Chukwueze het op de counter probeerde. Zijn schot werd door Samuel Umtiti van richting veranderd, Ter Stegen was al op weg naar de hoek, maar zag de bal uiteindelijk door het midden komen en tikte het speeltuig ternauwernood (terwijl hij op zijn knieën zat) via de lat over.

Ook Rakitic moest vervolgens komen opdraven, maar na een heerlijke steekpass van Santi Cazorla ging Carlos Bacca alleen op Ter Stegen af. Hij bleef koel, wachtte tot de Duitser ging liggen, ging hem voorbij en schoof de 4-2 binnen. Kort nadat verdediger Álvaro namens de thuisploeg in de slotfase moest inrukken met zijn tweede gele kaart, ging het duel volledig op zijn kop.

De blessuretijd was nét ingegaan, toen Messi net buiten de zestien werd neergelegd. Hij nam de vrije trap uiteraard zelf en ramde de bal via de paal snoeihard, schitterend en onhoudbaar binnen. Die goal leek te laat te komen, maar met letterlijk de laatste trap van de wedstrijd redde Suárez een punt. Uit een corner kreeg hij de bal buiten het strafschopgebied voor zijn linker, de Uruguayaan ramde de bal precies in de korte hoek: 4-4.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Girona
Girona

Eerder op de dinsdagavond rekende Atlético Madrid af met Girona en dat was voor het eerst in de clubhistorie. Girona en Atleti stonden in het verleden vijfmaal tegenover elkaar, elke keer eindigde het treffen tussen de clubs in een gelijkspel. Dinsdag kwam er dus een einde aan die reeks, makkelijk ging het echter niet voor Atlético Madrid.

De bezoekers hielden goed stand, maar capituleerden een kwartier voor tijd. Een kopgoal van Diego Godín werd eerst nog afgekeurd door de scheidsrechter wegens vermeend buitenspel, maar de VAR wees de arbiter erop dat het een zuiver doelpunt was. In de slotfase maakte Antoine Griezmann een einde aan alle spanning door met een slim stiftje Girona-keeper Gorka Iraizoz te verschalken. Een persoonlijk succesje dat zeer welkom was voor Griezmann, de Fransman stond immers al zeven wedstrijden op rij droog.

Door de resultaten van dinsdag is er weer een beetje meer spanning in La Liga. Het gat tussen koploper Barcelona en nummer twee Atlético is nu dus nog acht punten, terwijl beide ploegen elkaar komende zaterdag om 20.45 uur treffen in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.