'Miskoop' Malcom kruipt uit zijn schulp bij Barcelona

Reacties

Malcom beleefde woensdag een avond om nooit te vergeten. Dankzij zijn doelpunt sleepte Barcelona in eigen huis namelijk nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen aartsrivaal Real Madrid, dat over de hele wedstrijd bekeken sterker was.

'Miskoop' Malcom kruipt uit zijn schulp bij Barcelona

Door lichte klachten bij Lionel Messi en een blessure van Ousmane Dembélé vond Malcom zich plots terug in de basisopstelling van Barcelona. Een zeldzaamheid voor de Braziliaan, die in competitieverband pas één keer startte. In het toernooi om de Copa del Rey deed hij dat tegen Real voor de vijfde keer dit seizoen.

Die basisplaats leek twee weken geleden nog ver weg. De Spaanse en Engelse kwaliteitskranten waren het namelijk met elkaar eens: Malcom werd door Barcelona aangeboden bij Tottenham Hotspur. Het zegt alles over het gebrek aan vertrouwen dat de Catalanen hebben in de vleugelspits. Omdat die twijfel gedeeld werd in Londen, kwam het niet tot een transfer.

Dat voetbal soms raar kan lopen, bleek woensdagavond eens te meer. Door overmacht kreeg Malcom een basisplek en de Braziliaan groeide prompt uit tot meest dreigende man aan Barcelona-zijde. Hij was zijn landgenoot Marcelo keer op keer de baas. Ook bij het doelpunt, toen Marcelo het niet nodig vond om Malcom te volgen en de 21-jarige dribbelaar het snelst anticipeerde na een bal op de paal.

Malcom is bij Barcelona vooral bankzitter dit seizoen.
Malcom is bij Barcelona vooral bankzitter dit seizoen.

De manier waarop Malcom rustig naar zijn linkerbeen kapte en de bal precies langs de vele Real-verdedigers mikte verraadde klasse. De klasse die Barcelona in de zomer van 2018 overtuigde om 41 miljoen euro over te maken naar Girondins Bordeaux. Maar ook de klasse die Malcom nog veel te weinig heeft laten zien bij zijn nieuwe club. Toch hoopt iedereen in Barcelona dat dit doelpunt leidt tot meer hoogtepunten.

'Ik hoop echt dat dit doelpunt Malcom zal helpen. Hij dwingt altijd kansen af als hij speelt', zei trainer Ernesto Valverde, die bijval kreeg van Sergio Busquets. 'Dit doelpunt geeft Malcom heel veel vertrouwen. We hopen dat dit hem verder zal helpen, maar uiteindelijk bepaalt de trainer wie er speelt.'

Malcom zelf had vooral genoten van zijn heldenrol. 'De wedstrijden tegen Real Madrid zijn voor ons altijd de zwaarste wedstrijden van het seizoen. We zijn vanavond rustig gebleven en hebben er een gelijkspel uit weten te slepen. We moeten in de uitwedstrijd met dezelfde intensiteit spelen als vanavond om een kans te maken op de volgende ronde.'

'Malcom kreeg wel heel veel vrijheid van Marcelo om te voetballen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.