Solari neemt Marcelo in bescherming na beschamende Clásico

Reacties

Real Madrid maakte woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen aartsrivaal Barcelona (1-1) een prima indruk. Dat kon alleen niet gezegd worden van Marcelo, die na afloop in bescherming genomen werd door trainer Santiago Solari.

Solari neemt Marcelo in bescherming na beschamende Clásico

Solari stelde Marcelo tegen Barcelona op als linksback, een positie waar Sergio Reguilón de laatste weken vaak de voorkeur krijgt bij Real Madrid. In Camp Nou werd al snel duidelijk waarom Marcelo geen zekerheidje meer is bij De Koninklijke. De Braziliaan was een duidelijke dissonant aan Madrileense zijde en werd continu afgetroefd. Spaanse media betitelden het optreden van Marcelo zelfs als 'een wanprestatie'.

'Wat ik vond van het optreden van Marcelo? Hij is onze tweede aanvoerder en vertegenwoordigt Real Madrid zowel binnen als buiten de lijnen. Wij willen hem altijd op zijn best zien', hield Solari zich op de vlakte. De trainer was vol lof over uitblinker Vinícius Júnior (18). 'Ik ben niet verrast door zijn niveau. Hij laat dit week in, week uit zien. Hij is nog erg jong en wij moeten hem helpen nóg beter te worden.'

Nederlaag
De spelers van Real Madrid kwamen na de wedstrijd tegen Barcelona tot eenzelfde conclusie: het gelijkspel voelde als een nederlaag en was onterecht. 'Wij kregen de betere kansen en hadden moeten winnen. Het is enorm frustrerend dat het slechts gelijk is geworden. Wij hadden recht op meer', vond doelpuntenmaker Lucas Vázquez.

Doelman Keylor Navas sloot zich aan bij de woorden van Vázquez. 'Deze 1-1 is een teleurstellend resultaat voor ons. Wij kwamen op voorsprong en dachten aan die 0-1 voldoende te hebben om te winnen. Nu wordt de return lastig voor ons, we moeten flink aan de bak.'

'Real groeit weer naar het niveau om de Champions League te winnen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.