Suárez dolgelukkig met hattrick: 'Voelde als een droom'

Reacties

Luis Suárez beleefde een prachtige dag. De Uruguayaanse aanvaller bezorgde zijn club Barcelona in de halve finale van het WK voor clubteams met een hattrick de zege op Guangzhou Evergrande (3-0) en daarmee een plek in de eindstrijd van zondag.

Suárez dolgelukkig met hattrick: 'Voelde als een droom'

Ongeveer vijf minuten voor rust was het voor de eerste keer raak voor Suárez. Na de pauze completeerde de voormalige Ajacied zijn hattrick. 'Het voelde als een droom', reageert hij op de website van de FIFA, die het toernooi organiseert. 'Deze prestatie zorgt ervoor dat ik alleen nog maar ambitieuzer ben.'

Zo wil hij na de halve finale ook de finale winnend afsluiten. 'Ik ben heel erg blij dat ik het team heb kunnen helpen. Maar wat nog belangrijker is en waar ik nog gelukkiger van word, is dat we nu in de eindstrijd staan. Dat is precies waarvoor we hier zijn gekomen', vertelt Suárez.

In die eindstrijd treft Barça zondag River Plate, dat in de halve finale met 1-0 won van Sanfrecce Hiroshima. Zijn trio doelpunten maakt Suárez overigens de eerste speler ooit met een hattrick op het WK voor clubteams en dat leverde hem de wedstrijdbal op. 'Die komt in een museum', grapte hij.

Bekijk hier de samenvatting van Barcelona - Guangzhou Evergrande:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.