Sturm Graz kampioen, Moniz tweede met Red Bull

Sturm Graz is in Oostenrijk voor de derde keer in de clubhistorie kampioen geworden. De koploper won op de laatste speeldag van Wacker Innsbruck (2-1) en stelde zo de titel veilig. De Nederlandse trainer Ricardo Moniz veroverde met Red Bull Salzburg de tweede plaats door in een onderling gevecht Austria Wien te verslaan.

Sturm Graz – Wacker Innsbruck 2-1Voorafgaand aan het slotduel wist Sturm Graz dat bij een zege het gat naar concurrent Austria Wien onoverbrugbaar zou zijn. De overwinning kwam echter moeilijker tot stand dan verwacht. Samir Muratovic zorgde in de slotfase van de tweede helft, toen al duidelijk was dat Austria zou gaan verliezen, voor opluchting. Zijn treffer resulteerde in de 2-1 en het landskampioenschap.

Austria Wien – Red Bull Salzburg 2-4Voor Ricardo Moniz (foto) en zijn formatie was de opgave duidelijk. Om de tweede plaats te bemachtigen moest er gewonnen worden. Des te vervelender was de openingstreffer van Roland Linz. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Een minuut lager zorgde Jakob Jantscher alweer voor een gelijke stand.

Een rode kaart voor Julian Baumgartlinger (twee keer geel) bracht in de slotfase van de tweede helft de beslissing. Austria kwam door een treffer van Nacer Barazite (voormalig Vitesse) nog wel verrassend op 2-1 met tien man, maar moest in de laatste minuten buigen. Alan (2) en Roman Wallner bepaalden de eindstand op 2-4.

Red Bull beschikt na de laatste speelronde over drie punten minder dan de kampioen. De voorsprong op de opponent van woensdag is twee punten. Foto: VI Images