Stunts, uitglijders en dromen van een topaffiche: alles over het bekertoernooi

Reacties

De eerste ronde van het TOTO KNVB-Bekertoernooi is afgerond, in totaal zijn tien clubs uit het betaald voetbal uitgeschakeld tijdens de eerste ontmoetingen in het hoofdtoernooi. VI zet alles over de eerste en tweede ronde van het Nederlandse bekertoernooi op een rijtje.

Stunts, uitglijders en dromen van een topaffiche: alles over het bekertoernooi
© Pro Shots

Voor één Eredivisie-club viel het doek in de eerste ronde. RKC Waalwijk en Willem II maakten tegen elkaar uit wie aan de haal ging met die ondankbare titel, het werd uiteindelijk Willem II. Voor clubs uit de Keuken Kampioen Divisie ging het harder in de eerste ronde, liefst negen clubs kunnen zich vanaf nu volledig focussen op de competitie. FC Volendam, FC Dordrecht, De Graafschap, FC Den Bosch, FC Eindhoven, VVV-Venlo, Almere City FC, TOP Oss en Helmond Sport kwamen niet verder.

Stunts

Vooral voor FC Eindhoven en FC Dordrecht was de uitschakeling pijnlijk. Zij gingen de mist in tegen amateurclubs. DVS'33 dankte Benjamin Roemeon voor zijn twee goals tegen FC Eindhoven, Spakenburg kleineerde FC Dordrecht door met 3-0 te winnen. AFC was dicht bij de grootste stunt in de eerste ronde, maar in de slotfase werd tegen SC Heerenveen een voorsprong uit handen gegeven. Ook Telstar ontsnapte, de club won na verlenging van Kozakken Boys.

Amateurclubs

De charme van het bekertoernooi is dat amateurclubs gekoppeld kunnen worden aan de grote clubs in Nederland, in ronde twee kan dit opnieuw gebeuren. Acht amateurverenigingen hebben de eerste schifting overleefd in het hoofdtoernooi, Spakenburg, DVS'33, Excelsior Maassluis, Harkemase Boys, Barendrecht, De Treffers, Achilles Veen en Gemert gaan straks de koker in.

Nederlandse clubs in Europa

Menig amateurclub zal hopen op een schitterend affiche tegen een grote club uit de Eredivisie. Die kans wordt groter in de tweede ronde, want Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse stromen in. Zij kregen vanwege Europese verplichtingen vrijaf in de eerste ronde.

Data

De loting voor de tweede ronde van de strijd om de TOTO KNVB-Beker wordt komende zaterdag verricht, rond 23.00 uur. De wedstrijden in de tweede ronde worden op 14, 15 en 16 december afgewerkt. De finale in De Kuip wordt op 22 april 2022 gespeeld. 

Alle uitslagen in de eerste ronde van het Nederlandse bekertoernooi


Di 26 okt. 2021

Wo 27 okt. 2021

Do 28 okt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.