Pijnlijke terugkeer voor Grim: RKC haalt flink uit in bekerduel met Willem II

Reacties

RKC Waalwijk heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd door Willem II uit te schakelen in de strijd om de TOTO KNVB-Beker. De nummer dertien van de Eredivisie overrompelde de Tilburgers, die acht plekken hoger staan op de ranglijst. Het werd een afgetekende overwinning en dus een pijnlijke terugkeer voor Willem II-trainer Fred Grim.

Pijnlijke terugkeer voor Grim: RKC haalt flink uit in bekerduel met Willem II
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 0
Willem II
Willem II

RKC en Willem II hadden eerder in de competitie al tegenover elkaar gestaan, op 21 september zegevierde Willem II onder Grim nog op bezoek in Waalwijk (1-2). De coach maakte deze zomer de overstap van RKC naar Willem II.

Tijdens de afgelopen wedstrijd kwam Willem II tot negentien doelpogingen, in het bekerduel stond de teller na 75 minuten op drie. RKC slaagde er zeer goed in om Willem II van het doel af te houden en in de 21ste minuut werd de thuisclub beloond voor het spel. Iliass Bel Hassani werkte na een loopactie de bal binnen uit een lage voorzet.

Willem II bracht dus weinig, pas twintig minuten voor tijd zette Mats Köhlert de debuterende doelman Issam El Maach aan het werk met een slap kopballetje. Toen stond het al 2-0 in het Mandemakers Stadion, Finn Stokkers kreeg kort na rust de bal met ietwat geluk voor de voeten en schoot raak. Vlak na het eerste kansje van Willem II besliste RKC het bekerduel: Saïd Bakari schoot binnen voor de 3-0.

Zo is Willem II de eerste Eredivisie-club die wordt uitgeschakeld in het Nederlandse bekertoernooi, de eerste ronde is na dit duel klaar. In december gaan 32 teams verder met de tweede ronde. De clubs die actief zijn in Europa (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse) stromen dan ook in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.