Stuntploeg Willem II kleurt Elftal van de Week, Malacia constante factor

Reacties

Willem II is met drie spelers de hofleverancier van VI's eerste Elftal van de Week van 2020. Na de zeges op PSV en Ajax rekenden de Tilburgers afgelopen weekeinde af met AZ: 1-3.

Stuntploeg Willem II kleurt Elftal van de Week, Malacia constante factor
© Pro Shots

Voor zijn optreden in Alkmaar werd Vangelis Pavlidis reeds beloond met de onderscheiding van Speler van de Week. Vanzelfsprekend heeft de Griekse aanvalsleider van Willem II een plaats veroverd in het Elftal van de Week. Pavlidis vormt een voorhoede met Nicolai Jørgensen en Tim Matavz, die zaterdagavond twee keer tot scoren kwamen namens respectievelijk Feyenoord en Vitesse.

Mede door Pavlidis' prestaties kunnen we het volgende vaststellen: na negentien speelrondes heeft Willem II liefst elf punten meer dan in dezelfde fase van het 'zilveren seizoen' in 1998/99. Destijds legden de Tricolores achter het oppermachtige Feyenoord beslag op de tweede plaats, goed voor rechtstreekse deelname aan de Champions League.

Met Pol Llonch en Sebastian Holmén telt het huidige Willem II nog twee andere vertegenwoordigers in het dreamteam van speelronde negentien. Laatstgenoemde staat in het centrum van de defensie met Lisandro Martínez, die met een cruciale verdedigende actie aan de basis stond van Ajax' overwinning op Sparta Rotterdam.

De vleugelverdedigers zijn Tyrell Malacia en Miguel Araujo. De Feyenoorder is daarmee de enige van het dreamteam van speelronde achttien die opnieuw is verkozen. Araujo verdedigt niet als enige de FC Emmen-eer in het Elftal van de Week, aangezien ook zijn teamgenoot Sergio Peña is uitverkoren. Met Llonch wordt de Peruviaan geacht de balans te bewaken in het ideale elftal van speelronde negentien. Zo kan Oussama Tannane zijn creativiteit benutten op de nummer 10-positie, hoewel hij afgelopen weekeinde vanaf rechts speelde tijdens de door Vitesse gewonnen wedstrijd bij Fortuna Sittard.

Thorsten Kirschbaum is dankzij zijn sterke optreden tegen PSV (1-1) de doelverdediger in het Elftal van de Week. De keeper van VVV-Venlo werd pas bij het scheiden van de markt geklopt door Denzel Dumfries nadat hij met name in de eerste helft zijn ploeg op de been had gehouden.

Elftal van de Week - speelronde 19

Doel: Thorsten Kirschbaum (VVV-Venlo)

Defensie: Miguel Araujo (FC Emmen), Sebastian Holmén (Willem II), Lisandro Martínez (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord)

Middenveld: Sergio Peña (FC Emmen), Pol Llonch (Willem II), Oussama Tannane (Vitesse)

Aanval: Vangelis Pavlidis (Willem II), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Tim Matavz (Vitesse)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.