Speler van de Week: Pavlidis, de Griekse pijler onder het Tilburgse succes

Reacties

Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis is de eerste Speler van de Week van 2020. De 21-jarige Griek is een van de pijlers onder het succes van Willem II. 

Speler van de Week: Pavlidis, de Griekse pijler onder het Tilburgse succes
© Pro Shots

Een jaar en drie dagen geleden streek Pavlidis als huurling neer in Tilburg. Willem II had afscheid genomen van goalgetter Fran Sol en zag in de jonge Griek de ideale kandidaat voor de openstaande vacature. Bij de aanvaller zelf was er ruimte voor onzekerheid. 'Het grootste obstakel was eigenlijk de stap naar de Eredivisie, van de Regionalliga naar een hoger niveau. Kon ik dat niveau wel aan?'

Voor die twijfels is in een jaar tijd geen plaats meer. Pavlidis slaagde met vlag en wimpel voor zijn Eredivisie-examens. De leiding van Willem II zag na een half jaar genoeg aanleiding hem definitief over te nemen van VfL Bochum. En dit seizoen maakt Pavlidis het vertrouwen weer waar.

Tijdens de wedstrijd tegen AZ (1-3) trok hij zaterdag de hoofdrol naar zich toe. Mede dankzij zijn treffer in Alkmaar scoorde hij een 8, het hoogste cijfer van deze speelronde in de Eredivisie. De tiende goal van het seizoen is een bewijs dat Pavlidis zich thuis voelt in Nederland en niet alleen in Tilburg. Want hij is de derde Willem II-speler ooit en de eerste sinds Rob McDonald (10 uitgoals) in 1981/82 met minimaal negen uitdoelpunten in een Eredivisie-seizoen.

Zijn scoringsdrift roept herinneringen op aan eerdere Griekse spitsen op Nederlandse bodem, te weten Nikos Machlas, Angelos Charisteas, Giorgos Samaras en Yannis Anastasiou. 'Geweldig natuurlijk in één adem genoemd te worden met die mannen. Alles valt op zijn plek, dit is wat ik wilde en het lijkt te lukken', zei Pavlidis in oktober. Drie maanden later kan die slag om de arm bij de vijfvoudige international worden weggelaten. De spits is geland en is een van de pijlers onder het succes van Willem II.

Topvijf speelronde 19

Weekuitblinker Pavlidis was de enige met een 8 als beoordeling voor het optreden op de eerste Eredivisie-speelronde van 2020. De aanvaller van Willem II bleef daarmee ploeggenoten Sebastian Holmén en Pol Llonch voor.  Het Vitesse-duo Tim Matavz en Oussama Tannane kwamen met hun 7,5 ook in de topvijf.

Speler Club Cijfer
1. Vangelis Pavlidis Willem II 8,0
2. Tim Matavz Vitesse 7,5
3. Sebastian Holmén Willem II 7,5
4. Pol Llonch Willem II 7,5
5. Oussama Tannane Vitesse 7,5

Algemeen klassement

In het algemeen klassement blijft Mo Ihattaren de nummer één. De PSV'er voelt de hete adem van vijf Ajacieden in zijn nek.  

Speler Club Gemiddelde
1. Mohamed Ihattaren PSV 6,77
2. Daley Blind Ajax 6,75
3. Quincy Promes Ajax 6,64
4. Donny van de Beek Ajax 6,59
5. Hakim Ziyech Ajax 6,58
6. Lisandro Martínez Ajax 6,53
Chidera Ejuke SC Heerenveen 6,53
Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,53
Teun Koopmeiners AZ 6,53
10. Steven Bergwijn PSV 6,50
Calvin Stengs AZ 6,50
12. Donyell Malen PSV 6,46
Joey Veerman SC Heerenveen 6,46
14. Timon Wellenreuther Willem II 6,45
15. Mauro Júnior Heracles Almelo 6,44
Fredrik Midtsjø AZ 6,44
17. Peña Flores FC Emmen 6,43
18. Dusan Tadic Ajax 6,42
Mark Diemers Fortuna Sittard 6,42
Oussama Idrissi AZ 6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.