Reuzendoder Willem II blijkt weer angstgegner AZ

Reacties

Willem II heeft AZ een beroerde herstart van het seizoen bezorgd. In Alkmaar maakten de Tilburgers hun status van revelatie en Alkmaarse angstgegner waar.

Reuzendoder Willem II blijkt weer angstgegner AZ
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 3
Willem II
Willem II

Willem II is zonder twijfel een van de revelaties van de eerste seizoenshelft, met de zeges op Ajax en PSV als illustraties van de Tilburgse dadendrang. Een stunt als in Amsterdam dreigde voor de Tilburgers in Alkmaar een lastig verhaal te worden.

AZ, dat negen van de laatste veertien Eredivisie-wedstrijden tegen Willem II niet had gewonnen, nam in het AFAS Stadion in de eerste helft een klein voorschot op de overwinning. In de twintigste minuut ontsnapte Willem II tot twee keer toe met dank aan het aluminium aan een achterstand. Owen Wijndal teisterde de lat, waar Calvin Stengs na een fraaie individuele actie de bal via de paal naast zag gaan.

Na minder dan een half uur was er dan toch de Alkmaarse treffer. Oussama Idrissi kwam vanaf rechts naar binnen en schoot de bal met rechts in de verre hoek. De fraaie treffer paste in het wedstrijdbeeld, waarin AZ verzuimde het overwicht tot uitdrukking te brengen in de score.

Marco Bizot ontbrak bij AZ door een schorsing. De doelman had een plaats op de tribune gevonden. 

Sterker nog, de thuisploeg ging zich gaandeweg meer schuldig maken aan slordigheidjes en onnauwkeurigheid. Na ruim een uur leidde dat tot de gelijkmaker. Doelman Rody de Boer had nog wel een antwoord op het schot van Vangelis Pavlidis, maar in de rebound was Mats Köhlert wel succesvol.

De gelijkmaker bracht AZ niet het nieuwe elan om de eerste competitiewedstrijd van 2020 zonder schade door te komen. Willem II onderstreepte dat in het laatste kwartier via Pavlidis, die met een knappe stift De Boer het nakijken gaf en de Tilburgers zo naar een overwinning loodste. Mike Trésor Ndayishimiye maakte het feest voor De Tricolores met een schitterend schot van afstand compleet.

AZ dreigt door de valse start van 2020 meer terrein te moeten prijsgeven op Ajax, dat zondag bij een zege op Sparta Rotterdam de voorsprong op zes punten kan brengen. Willem II klom naar de derde plaats.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Weer even gedaan met de spanning na verlies laconiek AZ'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.