Stuntploeg Watford vierde na late winst op Arsenal

Een pover Arsenal heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Watford: 2-1. In plaats van te profiteren van puntenverlies bij concurrenten, zakt de formatie uit Londen op de ranglijst. Watford staat na acht duels op de vierde plaats.

Watford en Arsenal maakten er allesbehalve een spektakelstuk van in de eerste helft, de clubs creëerden bijzonder weinig. Het was dan ook niet onverwachts dat de eerste goal uit een dood spelmoment kwam. Granit Xhaka legde de bal uit een corner op het hoofd van Per Mertesacker, die hard binnenknikte. Het was zijn zesde goal in de Premier League, ook de voorgaande vijf maakte de Duitser met het hoofd.

Arsenal zette in de tweede helft niet aan om de score uit te breiden en omdat het lang 0-1 bleef, durfde Watford-manager Marco Silva aanvallend te wisselen. Hij haalde verdediger Adrian Mariappa eruit en bracht met André Carrillo een extra aanvaller. Daryl Janmaat bleef de hele wedstrijd op de bank. Voor de aanvallende wissel van Watford had Arsène Wenger zijn eerste wissel ingezet, hij bracht Mesut Özil. De Duitser faalde kort na zijn invalbeurt oog in oog met Heurelho Gomes en nog geen halve minuut later ging de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Héctor Bellerín legde uitblinker Richarlison neer en Troy Deeney faalde in de zeventigste minuut niet vanaf elf meter: 1-1.

Richarlison speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Arsenal. De Braziliaan leek de afgelopen transferzomer op weg naar Ajax, maar koos toch voor de Premier League.

Met in het achterhoofd het puntenverlies van zowel Chelsea (2-1 tegen Crystal Palace) als Manchester United (0-0 tegen Liverpool) ging Arsenal op zoek naar de tweede voorsprong van de avond, maar het was Watford dat dicht bij de 2-1 kwam. Étienne Capoue stond koud in het veld toen hij via het lichaam van Mertesacker de paal raakte. Het bleek een voorbode, want in blessuretijd werd het alsnog 2-1. Twee schoten wist Arsenal via Mertesacker en keeper Petr Cech nog uit het doel te houden, maar Tom Cleverley kon daarna in alle vrijheid binnen schieten voor de driepunter.

Watford is door de stunt in eigen huis de topvijf van de Premier League binnengeslopen. De club staat op vijftien punten na acht wedstrijden, twee minder dan de nummer drie in Engeland: Tottenham Hotspur. Arsenal laat na om over Chelsea heen te gaan op de ranglijst, The Gunners staan voorlopig zesde.