Stuntend Bilbao legt rode loper uit voor Barça

Atlético Madrid lijkt ook het kampioenschap uit het hoofd te moeten zetten. Vier dagen na de uitschakeling in de Champions League gaf de ploeg van trainer Diego Simeone ook niet thuis op bezoek bij Athletic de Bilbao.

Athletic de Bilbao
2 - 0
Atlético Madrid

Dinsdag begon Atlético vol goede moed aan de return in de achtste finale van de Champions League. Na de 2-0 overwinning uit de heenwedstrijd hadden de Madrilenen uitstekende papieren de laatste acht te bereiken, maar op bezoek bij Juventus leverde de ploeg van Simeone een wanprestatie. Atlético ging letterlijk kansloos onderuit. Dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo werd het 3-0 in Turijn.

Daardoor restte alleen de Primera División voor Atlético, dat voorafgaand aan de 28ste speelronde zeven punten achterstand had op koploper Barcelona. Zondag kunnen de Catalanen echter tien punten voorsprong nemen, want Bilbao zorgde voor de vierde nederlaag dit seizoen voor Atlético in competitieverband. Iñaki Williams nam in de 73ste minuut de openingstreffer voor zijn rekening door een voorzet van Iñigo Córdoba binnen te lopen. Vijf minuten voor tijd maakte Kenan Kodro er zelfs nog 2-0 van.

Het was de eerste overwinning van Athletic op Atlético sinds 3 november 2013. Van de dertien duels daarna werden er liefst elf gewonnen door de ploeg van Simeone. Door deze nederlaag lijkt ook de landstitel uit zicht voor Atlético Madrid, aangezien Barça bij een zege op bezoek bij Real Betis een voorsprong van tien punten kan nemen. Met nog tien speelronden voor de boeg lijkt dat een niet te overbruggen kloof.