Struikelpartij De Ligt wordt Juventus niet fataal

Juventus heeft zondagmiddag weer gewonnen in de Serie A. Het werd tegen Genoa nog spannend in de tweede helft, nadat een struikelpartij van Matthijs de Ligt een tegendoelpunt had ingeleid.

Juventus
Juventus
3 - 1
Genoa
Genoa

Juve had doordeweeks een belangrijke overwinning geboekt in de inhaalwedstrijd tegen Napoli en bracht dat positieve gevoel mee naar het thuisduel met Genoa. Al na 22 minuten stond de 2-0 voorsprong op het scorebord. Dejan Kulusevski schoot raak op aangeven van Juan Cuadrado, die alweer zijn vijftiende assist van dit seizoen noteerde. Vijftien minuten later benutte Álvaro Morata de rebound van de rebound: Federico Chiesa zag zijn schot gekeerd worden, Cristiano Ronaldo raakte daarna de paal en Morata schoot vervolgens raak.

Het leek zo een makkelijke middag te worden voor Juventus, maar aan het begin van de tweede helft ging het mis. De Ligt struikelde na een corner van Genoa, waardoor Gianluca Scamacca (ex-PSV en ex-PEC Zwolle) in alle vrijheid in kon koppen (zie video onder). Er volgden protesten van De Ligt, die beweerde te zijn geduwd. De scheidsrechter ging echter niet mee in dat verhaal. Het had uiteindelijk geen gevolgen, want de gestrafte Weston McKennie tilde twintig minuten voor tijd het verschil weer naar twee. Hij ontsnapte aan de buitenspelval en kon daardoor in alle vrijheid de 3-1 maken.

Genoa, waar Kevin Strootman wegens een schorsing ontbrak, kon geen comeback bewerkstelligen en dus blijft het verschil tussen Juventus en Napoli drie punten.

Sampdoria
Sampdoria
0 - 2
Napoli
Napoli

De formatie uit Napels had het niet makkelijk op bezoek bij Sampdoria, maar won wel. In de slotfase leek het nog mis te gaan, toen voormalig SC Heerenveen-speler Morten Thorsby de gelijkmaker produceerde. Zijn kopgoal ging echter niet door, omdat daarvoor een overtreding werd gemaakt op Napoli-keeper David Ospina. Zodoende bleef de voorsprong van Napoli intact na de goal van Fabían Ruiz in de 35ste minuut. Drie minuten voor tijd maakte Victor Osimhen aan alle onzekerheid een einde door op aangeven van de ingevallen Dries Mertens de 0-2 te maken.

Door de winst gaat Napoli over Atalanta Bergamo heen op de ranglijst, maar die club komt zondag nog in actie tegen Fiorentina. Juventus blijft derde in Italië.