Juventus-trainer Pirlo goudeerlijk: 'Ik heb heel veel fouten gemaakt'

Reacties

Juventus heeft woensdag goede zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets. Na de belangrijke competitiezege op Napoli besprak trainer Andrea Pirlo niet alleen het goede resultaat, maar ook het bijzonder matige seizoen. Daarbij toonde hij zich zelfkritisch en realistisch.

Juventus-trainer Pirlo goudeerlijk: 'Ik heb heel veel fouten gemaakt'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
Awarded
Napoli
Napoli

Juventus maakt een bijzonder tegenvallend seizoen door. De landskampioen van de voorgaande negen (!) seizoenen moet in de Serie A nog vol aan de bak om überhaupt bij de eerste vier te eindigen, terwijl in de Champions League de achtste finale al het eindstation was. In de strijd om de CL-tickets was de 2-1 zege op Napoli van woensdagavond bijzonder welkom voor Matthijs de Ligt en co.

Dat vond ook trainer Pirlo, die de laatste weken de ene na de andere tik kreeg en inmiddels stevig onder vuur ligt. Maar, zo stelde hij woensdag tevreden vast: 'Als je deze spirit kunt brengen, en het kunt opbrengen om werk op te knappen voor een teamgenoot die even uit positie is, dan krijg je een resultaat als dit. Misschien hebben we dat de laatste wedstrijden wel een beetje gemist', sprak hij tegenover Sky Sport Italia.

Ervaringen
Juventus (dat in de voorgaande twee wedstrijden verloor van Benevento en gelijkspeelde tegen stadgenoot Torino) kwam tegen Napoli eindelijk overtuigend voor de dag, iets wat Pirlo eigenlijk al veel eerder en vaker had willen zien. 'Deze stijl probeerde ik er aan het begin van het seizoen al in te krijgen, maar we speelden om de drie dagen een wedstrijd en moesten telkens andere spelers opstellen. We konden dus niet echt aan onze speelstijl werken.'

Desondanks geeft Pirlo toe dat hemzelf ook wat te verwijten valt. 'Tegen mindere teams waren we vaak niet scherp genoeg, we leken wel afgeleid. Dat kunnen we ons niet veroorloven. Natuurlijk, ik heb heel veel fouten gemaakt. Maar als ik het opnieuw mocht doen, zou ik die fouten wéér maken. Dit is mijn eerste seizoen, het zijn allemaal ervaringen geweest die ik nodig heb.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.