Strijd om Duitse Champions League-tickets wordt alleen nog maar spannender

Reacties

Duitsland mag vanuit de Bundesliga vier deelnemers inschrijven voor de Champions League en het wordt in de laatste vier speelronden behoorlijk spannend welke twee ploegen er samen met Borussia Dortmund en Bayern München, die al binnen lijken te zijn, naar het miljardenbal zullen gaan. Door de resultaten van zaterdagmiddag kroop het allemaal nog wat dichter bij elkaar.

Strijd om Duitse Champions League-tickets wordt alleen nog maar spannender
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
0 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Union Berlin is de verrassende nummer drie van de Bundesliga en hoopte zaterdag dichter bij Borussia Dortmund en Bayern München te kunnen komen. De hoofdstedelingen kregen echter bezoek van Bayer Leverkusen, dat de laatste tijd uitstekend in vorm is. Xabi Alonso heeft van Die Werkself een moeilijk te bestrijden ploeg weten te maken.

De wedstrijd van zaterdag in Berlijn zat behoorlijk op slot. Union (met Danilho Doekhi en Sheraldo Becker in de basis) en Bayer Leverkusen (met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker) verdedigden beter dan dat zij aanvielen en scoorden dan ook allebei niet. Door de remise behoudt Union zijn voorsprong van acht punten op nummer zes Bayer Leverkusen.

1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Het SC Freiburg van doelman Mark Flekken profiteerde van het gelijkspel van Union Berlin, door zelf te winnen van middenmoter 1. FC Köln. Ritsu Doan werd de matchwinner: tien minuten in de tweede helft stond de voormalig PSV'er op de juiste plaats bij een verlengde hoekschop (0-1). Freiburg heeft nu evenveel punten als Union, maar blijft door een minder doelsaldo vierde staan.

Hoe het seizoen ook eindigt voor Freiburg: het is sowieso een historisch jaar voor de werkgever van Flekken. De ploeg staat nu op 56 punten en heeft nog nooit zó veel punten in een seizoen gehaald sinds de invoering van het driepuntensysteem. 

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 0
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

RB Leipzig blijft Union en Freiburg onder druk zetten. De ploeg van Marco Rose maakte geen fout tegen 1899 Hoffenheim en pakte de volle buit dankzij de dertiende seizoenstreffer van Christopher Nkunku. Voor de Fransman betekende het zijn eerste Bundesliga-goal sinds 9 november: tussendoor is hij wel twee keer voor meerdere weken geblesseerd geweest. Leipzig heeft twee punten minder dan Union en Freiburg en gaat volgende week op bezoek bij laatstgenoemde ploeg.

Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

FC Augsburg pakte op bezoek bij Eintracht Frankfurt een welkom punt in zijn strijd tegen degradatie. Jeffrey Gouweleeuw deed van begin tot eind mee bij Augsburg en zag dat zijn ploeg veerkracht toonde na een ongelukkig eigen doelpunt van Elvis Rexhbecaj. Ermedin Demirovic maakte in de tweede helft met zijn zevende goal van dit seizoen de 1-1 en dat bleek het slotakkoord.

VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
2 - 1
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

VfB Stuttgart boekte een erg belangrijke overwinning op Borussia Mönchengladbach en staat nu weer boven de degradatiestreep. Die Schwaben hebben evenveel punten als VfL Bochum, dat echter een minder doelsaldo heeft en daardoor naar de zestiende plaats is gezakt. Aan het einde van de rit betekent dat promotie/degradatiewedstrijden. Voor Stuttgart werd Tanguy Coulibaly de matchwinner tegen Gladbach: tien minuten voor tijd benutte hij een strafschop voor de 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.