Streep door rekening Dessers: coronavirus staat Nigeria-debuut in de weg

Reacties

Cyriel Dessers moet zijn debuut in het nationale elftal van Nigeria nog even uitstellen. Vanwege het coronavirus zijn alle kwalificatiewedstrijden voor het toernooi om de Afrika Cup afgelast.

Streep door rekening Dessers: coronavirus staat Nigeria-debuut in de weg
© Pro Shots

Omdat de meeste Afrikaanse internationals buiten hun eigen continent spelen, is om verdere verspreiding van het coronavirus besloten een streep te zetten door alle interlands die eind maart op het programma stonden. Nigeria zou op 27 maart thuis spelen tegen Sierra Leone, terwijl op 31 maart een bezoek aan hetzelfde land gepland stond.

De in België geboren Dessers heeft een Nigeriaanse moeder, waardoor hij ook in aanmerking komt voor Nigeria. De 25-jarige spits is bezig aan een indrukwekkend seizoen in de Eredivisie. Namens Heracles Almelo scoorde hij al vijftien keer, waardoor hij samen met Steven Berghuis topscorer van Nederland is.

Dessers was niet de enige speler met Eredivisie-ervaring die zijn debuut kon maken. Ook Kingsley Ehizibue, die inmiddels voor 1. FC Köln speelt, werd voor het eerst opgeroepen voor Nigeria.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.