Stichting wil De Kuip uitbreiden en in nieuw jasje steken

De stichting Red de Kuip heeft een nieuw plan gelanceerd voor een ingrijpende renovatie van het stadion van Feyenoord. De stichting voorziet de bouw van een derde ring, waarmee de capaciteit zou stijgen van 51.000 naar 63.000 toeschouwers.

Stichting wil De Kuip uitbreiden en in nieuw jasje steken

De kosten van het plan worden geschat op 141 miljoen euro, meldt het Algemeen Dagblad. Voor dat bedrag krijgt De Kuip naast een grotere capaciteit tachtig nieuwe skyboxen en moderne eet- en drinkgelegenheden. De stichting verwacht dat Feyenoord zijn begroting in het geval van renovatie kan opschroeven naar tachtig miljoen euro, ongeveer een verdubbeling van het huidige budget van de Rotterdammers. Het veld wordt niet overdekt.

Het plan wordt gesteund door enkele aansprekende ondernemingen zoals bouwbedrijf Besix en adviesbureau Hypercube. Maandag wordt het gepresenteerd aan de aandeelhouders van De Kuip. Directeur Peter Nieuwenhuis van Hypercube is enthousiast over de plannen: 'Het is ten opzichte van het bestaande stadion een enorme stap voorwaarts. Feyenoord kan ermee vooruit. Ze hebben een economisch goed verantwoorde aanpak.'

De ligging van De Kuip bij de Maas. Onderin trainingscomplex Varkenoord, dat als locatie voor mogelijke nieuwbouw wordt gezien.
De ligging van De Kuip bij de Maas. Onderin trainingscomplex Varkenoord, dat als locatie voor mogelijke nieuwbouw wordt gezien.

Volgens Red de Kuip zal het stadion er van buitenaf nieuw uit komen te zien, doordat er een 'schil' om het huidige onderkomen heen wordt gebouwd, inclusief een zelfdragende constructie waar de derde ring op kan steunen. 'Maar van binnen blijft het de vertrouwde Kuip. Die heeft zoveel sfeer', stelt commercieel manager Henk Post van Besix.

Feyenoords plannen om een geheel nieuw stadion te laten bouwen aan de Maas werden eerder dit jaar afgeschoten door de gemeente. De club heeft het idee van nieuwbouw nog niet helemaal uit het hoofd gezet. Zo worden nieuwbouwplannen van VolkerWessels en BAM nog altijd als reële mogelijkheden gezien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen