Gemeente Rotterdam geeft voorkeur aan nieuw stadion

Als het aan de burgemeester en wethouders van Rotterdam ligt gaat Feyenoord De Kuip verlaten. Het college geeft de voorkeur aan een nieuw stadion, blijkt uit een uitgelekte mail. De gemeenteraad verwacht de tweede week van juni een beslissing te nemen over de plannen.

Gemeente Rotterdam geeft voorkeur aan nieuw stadion

In de bewuste mail van PvdA-wethouder Richard Moti (Volksgezondheid en Financiën) aan de vier fractievoorzitters van de coalitiepartijen - waar RTV Rijnmond de hand op heeft weten te leggen - wordt gemeld dat Rotterdam financiële ruimte heeft voor de ontwikkeling van het nieuwe stadion en het Stadionpark.

Feyenoord heeft de gemeente gevraagd garant te staan voor 165 miljoen euro. De totale kosten worden geschat op 313 miljoen euro. Begin vorige maand presenteerde het bestuur van de Rotterdamse club zijn plannen voor een nieuw stadion. Tot onvrede van een groot deel van de fans, die De Kuip willen laten renoveren.

Zij willen het huidige stadion voor 117 miljoen euro voorzien van een derde ring en een overkapping, waarna het plaats moet bieden aan 63 duizend toeschouwers. Ook het nieuw te bouwen stadion moet een zelfde aantal fans kunnen herbergen.

VervelendAlgemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord liet bij de presentatie van de nieuwbouwplannen weten dat het een emotionele beslissing is. 'Het idee de imposante Kuip te moeten verlaten, is echt heel vervelend. Ook wij zijn hier bijna allemaal als kind aan de hand van onze vader of moeder voor het eerst naartoe gekomen en hebben er vele onvergetelijke momenten meegemaakt.'

Toch zijn de door veel Feyenoord-fans verfoeide verhuisplannen noodzakelijk, vindt Gudde. 'Na grondige bestudering van de inmiddels zeer vele renovatieplannen moet je vaststellen dat de 75-jarige Kuip, na de verbouwingen in 1994, nog een derde keer ingrijpend onder handen nemen de club nauwelijks verder gaat helpen en al helemaal niet op de langere termijn.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen