'Rotterdamse gemeenteraad stemt tegen nieuwe Kuip'

Fractievoorzitter Ronald Schneider van Leefbaar Rottterdam heeft woensdagavond in de tv-uitzending van het programma Knevel & Van den Brink bekend gemaakt dat zijn fractie donderdagavond unaniem tegen de bouw van een nieuwe Kuip gaat stemmen. De plannen van Feyenoord lopen daardoor ernstig gevaar.

'Rotterdamse gemeenteraad stemt tegen nieuwe Kuip'

Schneider maakte kenbaar dat het financiële risico van een garantiestelling van 165 miljoen euro te groot is in tijden van crisis. Feyenoord had eerder het verzoek ingediend tot die garantiestelling voor het bouwen van het nieuwe onderkomen, dat grotendeels wordt gefinancierd door externe investeerders en in totaal 365 miljoen kost.

Dat Leefbaar Rotterdam donderdag tegen zal stemmen, betekent zo goed als zeker dat de garantiestelling er niet doorheen komt tijdens de bijeenkomst van de Rotterdamse gemeenteraad. Ook andere partijen als D66 en SP hebben al aangegeven vooralsnog niet akkoord te gaan met de bouw van het stadion, dat in 2018 gereed zou moeten zijn.

Schneider vindt dat het huidige plan te weinig draagvlak heeft en dat het alternatief van een renovatie van de huidige Kuip niet grondig genoeg is bestudeerd. De plannen om een volledig nieuwe voetbaltempel te bouwen zijn daarmee nog niet van de baan, maar zullen wel drastisch moeten worden aangepast.

In de huidige plannen moet er vlak naast het huidige Feyenoord-stadion een hypermoderne accomodatie (foto) worden gebouwd, waarmee Feyenoord de aansluiting op de nationale en internationale top hoopt te vinden. De club liet woensdagochtend in een officieel statement nog weten dat dat met een renovatie van de huidige Kuip niet haalbaar is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen