Stewart geeft uitgebreide update over transferplannen PSV

Reacties

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van PSV, heeft in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal een uitgebreide update gegeven over de transferzomer van de Eindhovenaren. Davinson Sánchez en Charles De Ketelaere komen in ieder geval niet naar PSV, zo maakte de bestuurder duidelijk.

Stewart geeft uitgebreide update over transferplannen PSV
© Pro Shots

Stewart verscheen voor de camera van ESPN en liet weten dat PSV zich nog in iedere linie wil versterken. Voor de positie van centrale verdediger werd Sánchez genoemd: hij mag weg bij Tottenham Hotspur en Peter Bosz kent de Colombiaan nog uit zijn tijd van Ajax.

'Dat speelt niet meer', gaf Stewart aan. 'We zijn met hem in gesprek geweest, maar daar kunnen we financieel gezien niet aan voldoen.' Zeno Debast van Anderlecht is nu een belangrijk transferdoelwit. 'Daar zijn we mee in gesprek, ja', gaf Stewart toe.

Met De Ketelaere wordt niet gesproken. Beweerd werd dat PSV de aanvallende middenvelder wilde huren van AC Milan. 'Dat wordt gezegd, ja. Maar wij zijn met iets anders bezig', zei Stewart. En dat is niet Arsen Zakharyan van Dinamo Moskou: 'Daar begrijp ik niks van, dat dat wordt gemeld. Hij is wel bij ons aangeboden, maar we hebben geen interesse.'

Sangaré
Over interesse gesproken: er speelt wel het een en ander rondom Ibrahim Sangaré. De middenvelder heeft een gelimiteerde afkoopsom van 37,5 miljoen euro in zijn contract staan. Deze clausule geldt voor de gehele transferwindow en niet, zoals werd beweerd, tot 1 augustus.

Stewart houdt rekening met een vertrek van Sangaré en Aster Vranckx is in beeld om de Ivoriaan op te volgen. 'Daar zijn we mee in gesprek, ja. Hij is een van de kandidaten', zei Stewart over de Belgische middenvelder van VfL Wolfsburg. Berichten over een akkoord worden met klem ontkend.

Tot slot vertelde Stewart dat geen enkele club zich heeft gemeld voor Johan Bakayoko, dat hij met Isaac Babadi (die tegen Feyenoord zijn officiële debuut maakt in PSV 1) in gesprek is over een nieuw contract en dat PSV zeker niet van Joël Drommel af wil. De goalie heeft de concurrentiestrijd van Walter Benítez verloren, maar Stewart wil graag twee goede keepers in de selectie houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.