Stevens terug op aarde na verlies tegen oude liefde Schalke

VfB Stuttgart won vorige week zijn eerste wedstrijd sinds de terugkeer van trainer Huub Stevens, maar thuis tegen Schalke 04 ging het helemaal mis (0-4). Uitgerekend de club waar Stevens zoveel successen vierde zorgde ervoor dat Stuttgart weer hekkensluiter is.

Halverwege de eerste helft was de wedstrijd al beslist, aangezien Schalke op dat moment al met 3-0 leidde. Stuttgart startte dramatisch aan de wedstrijd en keek na één minuut tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Tranquillo Barnetta werd door Eric Maxim Choupo-Moting met de hak binnen getikt.

Niet Klaas-Jan Huntelaar - vorige week nog drie keer trefzeker bij de 4-1 thuiszege op FSV Mainz 05 - maar Choupo-Moting vertolkte een hoofdrol in de Mercedes-Benz Arena, want in de tiende minuut kopte Max Meyer zijn voorzet binnen en in de 22ste minuut was de Kameroener, eveneens met een kopbal (foto midden), verantwoordelijk voor 0-3. Net als bij het eerste doelpunt vervulde Barnetta de rol van aangever.

Een zege voor Stuttgart zat er al snel niet in, waardoor het zaak werd om de schade beperkt te houden en een grotere afgang te voorkomen. En daar slaagde de thuisclub in, want in het restant van de wedstrijd kwam Schalke nog maar één keer tot scoren. Uiteraard kreeg Barnetta de assist op zijn naam en kopte Choupo-Moting binnen.

Door de 4-0 nederlaag heeft VfB Stuttgart nu twaalf punten uit veertien duels, waarmee het de laatste plaats in de Bundesliga weer bezet. Ook Hamburger SV heeft twaalf punten, maar een iets beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld. Schalke 04 stijgt naar de vierde plaats met 23 punten.

Vorige week vrijdag begon Stevens nog uitstekend aan zijn tweede klus bij VfB Stuttgart, dat hij vorig seizoen behoedde voor degradatie. Het uitduel met SC Freiburg leverde een 4-1 overwinning op, maar acht dagen later volgde de klap tegen Schalke 04. Stevens was daar ook twee keer werkzaam en won met de club uit Gelsenkirchen twee keer de DFB-Pokal en de UEFA Cup.