Sterspeler Leão blijkt simpelweg onmisbaar voor AC Milan

Reacties

Rafael Leão blijkt onmisbaar voor AC Milan, zo wijzen de cijfers uit. I Rossoneri verloor dit seizoen alle wedstrijden waarin de Portugese aanvaller ontbrak: drie om precies te zijn. Zo ook in de Champions League-kraker tegen Internazionale, die hij wegens een blessure moest missen.

Sterspeler Leão blijkt simpelweg onmisbaar voor AC Milan

Dat mag gerust opvallend worden genoemd, want ontbreekt Leão, dan verliest Milan de wedstrijd. Trainer Stefano Pioli van Milan had nog een beetje hoop dat Leão ingezet kon worden, maar kreeg woensdag slecht nieuws. In de halve finale van de Champions League kon de ploeg van Pioli geen vuist maken tegen rivaal Inter, dat door een 0-2 overwinning (goals van Edin Dzeko en Henrikh Mkhitaryan) met één been in de finale van het miljardenbal staat. Dat lijkt haast geen toeval meer.

Leão tekende dit seizoen al voor twaalf doelpunten en zeven assists in 32 Serie A-wedstrijden. In de Champions League staat de teller tot dusver op één doelpunt. Het is niet duidelijk of Milan in de return tegen Inter wel weer over Leão kan beschikken, maar het is voor Pioli te hopen van wel.

Overigens is het niet zo dat Leão een garantie voor succes is. Met de aanvaller werd er immers ook verloren door Milan: zo was Chelsea met 3-0 te sterk en Lazio zelfs met 4-0. Maar zonder Leão gaat het sowieso mis, zo heeft dit seizoen uitgewezen. Zonder hem verloor Milan op 4 maart van Fiorentina (2-1) en op 18 september van Napoli (1-2)

Bekijk hier al onze video's
Meer Rafael Leão
Meer over Rafael Leão
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.