Sterling eerlijk: 'Ik overwoog om die tweede penalty te pakken'

Reacties

Als opluchting een betaalmiddel was, had je dinsdagavond schathemelrijk kunnen worden op en rond Stamford Bridge. Een waardeloos seizoen bij Chelsea heeft nog altijd kans op een goede afloop, want doelpunten van Raheem Sterling en Kai Havertz waren voldoende voor het uitschakelen van Borussia Dortmund in de Champions League.

Sterling eerlijk: 'Ik overwoog om die tweede penalty te pakken'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Beide heren stonden na afloop voor de camera's van BT Sport, toevallig in dezelfde volgorde waarin ze op het scoreformulier verschenen. Het eerste woord was dus aan Sterling, maker van de openingstreffer op slag van rust. 'Een geweldige prestatie. We moesten diep gaan en hebben onze kansen gegrepen. Als ploeg hadden we het geloof. Ik trapte inderdaad over de bal heen voor de 1-0, maar die bal landde toen perfect voor me.'

Sterling had het ook over de in tweede instantie benutte penalty van zijn ploeggenoot Havertz. 'Toen hij moest worden overgenomen, dacht ik er even over na om hem zelf te gaan nemen', geeft Sterling toe. 'Maar ik had erg veel vertrouwen in Kai, ik dacht dat hij wel zou scoren.' Zo geschiedde, en de man die voor het winnende doelpunt tekende kwam zelf ook aan het woord.

'Ik weet niet wat er in me omging toen ik op de paal schoot, maar de scheidsrechter liet me de bal opnieuw nemen. Ik was een beetje nerveus, maar ik scoorde wel. Ik probeerde te wachten tot de keeper bewoog, dat ging de tweede keer wat makkelijker. Vanavond was belangrijker: dit is een groot toernooi en onze laatste kans op een prijs', aldus Havertz nadat hij zijn landgenoten hoogstpersoonlijk uit het toernooi had geschoten.

Ook manager Graham Potter kwam aan het woord. 'Hoe ik me voel? Geen idee! Er gaan veel emoties in me om, het was spannend op het einde maar de jongens deden het fantastisch. Ik ben zo blij voor ze, en voor iedereen hier is het ook geweldig', aldus de Engelsman, die de schijn niet ophield toen het over het penaltymoment ging.

'Ik wist dat ze te vroeg hadden ingelopen, dat was alles', aldus Potter over het moment waarop Danny Makkelie de strafschop liet overnemen. 'Ik keek niet, maar we hebben natuurlijk wel vertrouwen in Kai. Strafschoppen nemen was niets voor mij, dus ik bewonder iedereen die het wél durft', lachte de coach. 'De sfeer in de kleedkamer is nu geweldig. We hebben zware tijden gekend en deze competitie betekent veel voor ons. Over twee wedstrijden denk ik dat we verdiend hebben gewonnen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.