Sterk Italië slaat laatste aanval Oranje af

Reacties

Italië heeft geen fout gemaakt bij de laatste groepswedstrijd in de Nations League. De concurrent van het Nederlands elftal nam woensdagavond al snel afstand van Bosnië-Herzegovina en gaf de voorsprong niet meer weg.

Sterk Italië slaat laatste aanval Oranje af
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 2
Italië
Italië

Italië wist dat het plaatsing voor de Final Four in eigen hand had. Bij een zege in Sarajevo hoefde niet meer naar het resultaat bij het duel tussen Polen en Nederland gekeken te worden. Aan vertrouwen was er in aanloop naar het slotstuk in de poulefase in ieder geval geen gebrek bij de Italianen, die eerder in deze interlandperiode al overtuigend wonnen van Estland (4-0) en Polen (2-0).

Net als tegen Polen kreeg Andrea Belotti het vertrouwen als spits en dat betaalde de goalgetter van Torino in de 22ste minuut al terug. De aanvaller werd in stelling gebracht door Lorenzo Insigne en stuurde de bal uit de voorzet van de linksbuiten erg knap naar de verre hoek: 0-1. Voor Belotti was het zijn eerste interlandgoal sinds ruim een jaar. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ploeg van Roberto Mancini, die zelf nog ontbrak langs de lijn vanwege zijn coronabesmetting, liet na snel meer afstand te nemen van Bosnië. Het thuisland kreeg enkele kansen op de gelijkmaker, maar handelde te slordig in de buurt van het Italiaanse doel. Zo liet Smail Prevljak, die zondag nog scoorde tegen Oranje, na toe te slaan.

Het aanvalsspel van de Italianen oogde opnieuw verzorgd en af en toe werd met speels gemak door de Bosnische defensie heen gespeeld. Insigne schoot de bal vlak voor rust net naast in kansrijke positie en Manuel Locatelli kon de bal na ongeveer een uur net niet binnenglijden. Italië bleef aandringen en in de 68ste minuut was het raak. Uit een mooie pass van Locatelli scoorde Domenico Berardi met een volley: 0-2.

De Italiaanse defensie bleef in de slotfase eenvoudig overeind, de wedstrijd werd geroutineerd uitgespeeld door de ploeg die van Oranje won in Amsterdam en later in Bergamo gelijkspeelde tegen het Nederlands elftal. Italië sluit de poulefase af zonder nederlaag en gaat met Frankrijk, Spanje en België strijden om eindwinst in de Nations League.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Promotie- en degradatieoverzicht:

Divisie A

Naar eindronde: Spanje, België, Italië en Frankrijk

Gedegradeerd: Bosnië-Herzegovina, IJsland, Zweden en Zwitserland

Divisie B

Promotie: Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en Wales

Degradatie: Noord-Ierland, Slowakije, Turkije en Bulgarije

Divisie C

Promotie: Montenegro, Armenië, Slovenië en Albanië

Naar degradatie-play-offs: Cyprus, Estland, Moldavië en Kazachstan

Divisie D

Promotie: Faerøer en Gibraltar
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.