Stengs en Boadu dromen van landstitel: 'Waren niet bang voor Ajax'

Een paar wedstrijden hadden ze het even niet, maar Calvin Stengs en Myron Boadu hielpen AZ zondagavond aan een 0-2 zege op Ajax. 'Het heeft een tijdje geduurd, maar ik was er weer.'

'Het team draait goed in dit soort wedstrijden. Misschien omdat we ons meer kunnen opladen', zo sprak een stralende Stengs na afloop van Ajax - AZ voor de camera van FOX Sports. 'We durfden te voetballen en konden zo onder hun druk uitkomen. Zij maakten foutjes en gaven in de counter veel ruimtes weg', zo analyseerde Stengs, die Man van de Wedstrijd was met een 8.

'Ik denk niet dat we het besef hadden dat we zo veel grote kansen hebben gehad. Het had voor rust al 2-0 of 3-0 kunnen staan. Dan roep je het misschien nog over jezelf af, stel dat het in de tweede helft anders zou lopen. Dan zou je na afloop het gevoel hebben dat je het in de eerste helft hebt laten liggen. Zij gaven de ruimtes en die benutten wij uiteindelijk in de tweede helft. Ik kwam er veel overheen en daar hadden ze moeite mee.'

Stengs gelooft weer volop in de titelkansen na de zege op Ajax. 'Het is weer helemaal open en we staan weer bovenaan. We mogen weer dromen, denk ik. We moeten zo door blijven gaan en wedstrijden blijven winnen. Dat we niet van topploegen kunnen winnen, is nu wel definitief voorbij. We waren ook steeds de betere ploeg', zo verwijst Stengs naar de eerdere uitzeges op PSV (0-4) en Feyenoord (0-3).

Myron Boadu
Net als Stengs verkeerde ook Myron Boadu in een vormdipje. 'Ik was er weer. Het heeft een tijdje geduurd', stelde de spits na afloop. Hij maakte weer zijn eerste goal sinds hij op 31 januari scoorde in het thuisduel met RKC Waalwijk (4-0). 'We hadden vandaag vertrouwen dat we konden winnen en ik scoor na vier minuten. Dat helpt ook. We wilden laten zien dat we niet bang waren voor Ajax.'

Boadu maakte zich geen zorgen over zijn doelpuntendroogte. 'Het was weer even geleden, maar je moet rustig blijven en je ding blijven doen. Ik had er vandaag ook meer moeten maken. Ik denk sowieso die bal van Calvin (Boadu schoot de bal na een voorzet van Stengs op Onana, red.) en daarna ook nog de bal van Oussama (Boadu wipte de bal over Onana, maar ook over het doel, red.). Maar Onana heeft iets wat veel keepers niet hebben. Ook bij die bal van Calvin maakte hij het doel heel klein', zo complimenteerde Boadu de Ajax-doelman.