Cijfers Ajax - AZ: Stengs de grote uitblinker, Onana lichtpuntje bij Ajax

Reacties

Calvin Stengs liet in de Johan Cruijff Arena zijn oude vorm weer zien. Voor het eerst dit seizoen stond hij op rechts in een Nederlandse topper en dat betaalde zich uit. Stengs werd de Man van de Wedstrijd bij Ajax - AZ (0-2).

Cijfers Ajax - AZ: Stengs de grote uitblinker, Onana lichtpuntje bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
AZ
AZ

AZ creëerde kans op kans en versloeg Ajax uiteindelijk met 0-2. Stengs stond veelal aan de basis van de Alkmaarse aanvallen en was de grote uitblinker bij AZ met een 8. Ook Fredrik Midtsjø en Teun Koopmeiners legden een uitstekende partij op de mat. Laatstgenoemde leverde een geweldige assist af op de 0-2 van Oussama Idrissi met een lange bal vanaf eigen helft. Het leverde hem een 7,5 op, even hoog als Midtsjø en ook doelman Marco Bizot, die een cruciale redding afleverde op een kopbal van Nicolás Tagliafico.

Bij Ajax was er geen enkele voldoende voor de veldspelers. De laagste cijfers voor Daley Blind, die met een foute pass aan de basis stond van de 0-1 van Boadu, Lisandro Martínez en Carel Eiting. De twee linksbenige middenvelders en de centrale verdediger kregen allemaal een 4,5.

Doelman Andre Onana, die Ajax met geweldige reddingen lange tijd in de wedstrijd hield, kreeg wel een dikke voldoende. Reddingen op pogingen van onder anderen Midtsjø en Myron Boadu leverden Onana een 7,5 op.

'Ajax heeft meer problemen dan een paar voetballers uit vorm'
Ajax Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.