Stekelenburg vervanger Van Wonderen, ook Van Nistelrooy in staf EK

Reacties

Ronald Koeman heeft Maarten Stekelenburg toegevoegd aan de technische staf van Oranje. De 47-jarige trainer volgt Kees van Wonderen op, die recent besloot te stoppen met zijn werkzaamheden als assistent-bondscoach. 

Stekelenburg vervanger Van Wonderen, ook Van Nistelrooy in staf EK
© Pro Shots

Stekelenburg coachte in het verleden al meerdere elftallen bij de KNVB. 'Na alle mooie jaren bij de KNVB-jeugdelftallen is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid op het hoogste niveau te werken. Ik kijk er naar uit om bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Dat is een geweldige kans, zeker met het oog op het EK deze zomer.'

Koeman zegt dat hij Stekelenburg kent als een goede trainer. De bondscoach is er zeker van dat hij met Stekelenburg een goede aanvulling in huis haalt. 'Natuurlijk heb ik hem aan het werk gezien bij Onder-17 en Onder-19. Zijn voetbalvisie sluit goed aan op die van het Nederlands elftal. Precies om die reden hebben we, samen met Nico-Jan Hoogma, ook intern gezocht voor de invulling van de vacature. Maarten past goed in ons team.'

Van Nistelrooy
Rond het EK 2020 zal ook Ruud van Nistelrooy aansluiten als assistent in de staf van Koeman. De oud-spits, die zelf op meerdere eindronden uitkwam met Oranje, tekende vijf jaar geleden al eens voor een rol als assistent onder toenmalig bondscoach Guus Hiddink. Daarna diende hij ook onder diens opvolger Danny Blind.

Van Nistelrooys werkgever PSV staat hem als trainer van Onder-19 af aan de KNVB. Hij zegt dat hij het als een prachtige kans ziet om als assistent van Koeman deel uit te maken van de staf tijdens het EK 2020. 'Het is een uitdaging die ik met beide handen aanpak, en ik zal er alles aan doen om bij te dragen aan een succesvol EK', belooft de voormalig aanvaller.

Koeman prijst zich gelukkig met de komst van Van Nistelrooy in aanloop naar het EK van volgend jaar. 'Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn. Ik geloof erin jonge trainers, die dicht bij de spelers staan, een rol te geven', aldus Koeman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.