Koeman moet op zoek naar nieuwe assistent-bondscoach

Reacties

Ronald Koeman moet op zoek naar een nieuwe assistent-bondscoach. Kees van Wonderen heeft de KNVB laten weten te stoppen met zijn werkzaamheden bij het Nederlands elftal.

Koeman moet op zoek naar nieuwe assistent-bondscoach
© Pro Shots

Van Wonderen was sinds de aanstelling van Koeman bij de KNVB in maart 2018 een van de assistenten van de bondscoach, maar gaat dus niet mee naar het EK van volgend jaar zomer. De werkzaamheden bij Oranje passen niet langer bij de ambities die de oud-international als trainer heeft.

'In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan', zegt Van Wonderen op de KNVB-site. 'Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten.'

Koeman betreurt het vertrek van zijn assistent. 'Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat. Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze.'

Van Wonderen maakte de wederopstanding van Oranje onder Koeman van dichtbij mee, maar het EK gaat dus aan hem voorbij. 'Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden', aldus Koeman.

Voordat Wonderen net als Dwight Lodeweges assistent werd van Koeman, was de oud-speler van Feyenoord trainer van Oranje Onder-17. In 2018 leidde de vijfvoudig international dat elftal naar de Europese titel, dit jaar was hij assistent van Peter van der Veen toen die titel werd geprolongeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.