Technische staf bondscoach Koeman helemaal rond

Reacties

De nieuwe technische staf van het Nederlands elftal is definitief rond. De KNVB bevestigt donderdag dat bondscoach Ronald Koeman gaat werken met de assistenten Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen, keeperstrainer Patrick Lodewijks en fysiek trainer Jan Kluitenberg.

Technische staf bondscoach Koeman helemaal rond

Eerder deze week werden de laatste plooien rond de aanstelling van Lodeweges al gladgestreken. De geboren Canadees werkt tot en met het einde van het seizoen ook nog als assistent-trainer bij PEC Zwolle. De KNVB huurt de oefenmeester voor de resterende interlands in dit seizoen, waardoor hij zijn werk als rechterhand in Zwolle kan afmaken.

'Gevraagd worden om bij Oranje aan de slag te gaan, is natuurlijk ontzettend mooi. Ik ga de uitdaging dan ook graag aan en ben PEC Zwolle dankbaar dat mij deze kans wordt geboden. De afgelopen twee jaar heb ik PEC Zwolle, net zoals in mijn eerdere periode hier, als een hele fijne club ervaren', aldus Lodeweges in een persbericht van PEC Zwolle.

Zijn vuurdoop beleeft Koeman op vrijdag 23 maart met de oefenwedstrijd tegen Engeland in Amsterdam. Drie dagen nadien staat een vriendschappelijk duel met Portugal op de rol in Genève. De eerste competitieve interland volgt pas op 9 september: de uitwedstrijd tegen Frankrijk in de Nations League.

Koeman maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de komende interlands. De spelers melden zich maandag op de KNVB Campus in Zeist voor het eerste trainingskamp onder de nieuwe bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.